Η PayPal θα δέχεται Bitcoin μέσω της Braintree

Η PayPal, η διαδικτυακή τράπεζα του eBay που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο, θα αρχίσει να δέχεται bitcoins σύντομα.

“Ανακοινώνουμε την πρώτη “εμπλοκή” της ΡayPal με τα Bitcoin,” δήλωσε ο Bill Ready, επικεφαλής της μονάδας Braintree του eBay. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Techcrunch Disrupt SF, ο Ready πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες, που θα πρέπει να αρχίσουν να δέχονται συναλλαγές σε bitcoin.

Η “καμουφλαρισμένη” κίνηση της ΡayPal, φαίνεται να είναι πολύ έξυπνη αυτή τη στιγμή. Δεν δέχεται το ψηφιακό νόμισμα απευθείας αλλά μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας. Αυτό δεν  νομιμοποιεί το νόμισμα, αλλά δεν εκθέτει και την εταιρεία, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Από την άλλη οι υπεύθυνοι της εταιρείας μάλλον δεν μπορούσαν να “βλέπουν” έναν πακτωλό χρημάτων να ρέει και να μην έχουν πρόσβαση.

paypal bitcoin

Η Braintree είναι ένας επεξεργαστής πληρωμών για κινητά και ιστοσελίδες και θα συνεργαστεί με ιστοσελίδες πληρωμών Coinbase και Bitcoin, για να επεξεργάζεται συναλλαγές με τα ψηφιακά νομίσματα. Η υπηρεσία χρησιμοποιείται ήδη από τις Uber, airbnb και StubHub, αλλά είναι διαθέσιμη για τους πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες που έχει η ΡayPal αυτή τη στιγμή.

Είναι μια αρκετά συναρπαστική εξέλιξη, δεδομένου ότι θα καταστεί δυνατό για μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές να χρησιμοποιήσουν το κρυπτονόμισμα  απρόσκοπτα. Επίσης, καθιστά πιο εφικτό να ενσωματώσει η ίδια η  ΡayPal το Bitcoin στο κοντινό μέλλον.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Braintree αγοράστηκε από το eBay για 800 εκατομμύρια δολάρια το 2013 σε μια προσπάθεια της εταιρείας-κολοσσού να επεκτείνει την επιχείρηση και στις κινητές συναλλαγές.

Να αναφέρουμε ότι το Bitcoin άρχισε να γίνεται αποδεκτό σε όλο τον κόσμο. Οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα. Μερικές είναι αρκετά επιεικείς, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές που έχουν απαγορεύσει οριστικά τα Bitcoins λόγω της αστάθειας τους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).