Η νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Perplexity προσφέρθηκε την Τρίτη να αγοράσει το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google για 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς προσπαθεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της εταιρείας αναζήτησης στο διαδίκτυο. 
Η προσφορά της Perplexity είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την δική της αποτίμηση, η οποία εκτιμάται στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία δήλωσε στην Wall Street Journal ότι αρκετοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμφώνησαν να υποστηρίξουν πλήρως τη συναλλαγή.
Οι εκτιμήσεις για την επιχειρηματική αξία του Chrome ποικίλλουν σημαντικά, αλλά οι πρόσφατες κυμαίνονται από 20 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Amit Mehta, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγκάσει την Google να πουλήσει το πρόγραμμα περιήγησης σαν μέσο αποδυνάμωσης της κυριαρχίας της Google στην αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Ο Mehta πέρυσι αποφάνθηκε ότι η Google μονοπωλεί παράνομα την αγορά αναζήτησης και αναμένεται να αποφανθεί αυτόν τον μήνα για το πώς θα αποκαταστήσει τον ανταγωνισμό.
Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω … γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.
