Perplexity αξίζει 18 δις και πληρώνει 34,5 για να αποκτήσει τον Chrome

Η νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Perplexity προσφέρθηκε την Τρίτη να αγοράσει το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google για 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς προσπαθεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της εταιρείας αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η προσφορά της Perplexity είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την δική της αποτίμηση, η οποία εκτιμάται στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία δήλωσε στην Wall Street Journal ότι αρκετοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμφώνησαν να υποστηρίξουν πλήρως τη συναλλαγή.

Οι εκτιμήσεις για την επιχειρηματική αξία του Chrome ποικίλλουν σημαντικά, αλλά οι πρόσφατες κυμαίνονται από 20 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Amit Mehta, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγκάσει την Google να πουλήσει το πρόγραμμα περιήγησης σαν μέσο αποδυνάμωσης της κυριαρχίας της Google στην αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Ο Mehta πέρυσι αποφάνθηκε ότι η Google μονοπωλεί παράνομα την αγορά αναζήτησης και αναμένεται να αποφανθεί αυτόν τον μήνα για το πώς θα αποκαταστήσει τον ανταγωνισμό.

follow us
Previous Article

Firefox 141 AI προκαλεί υψηλή CPU που αδειάζει την μπαταρία

Next Article

HWiNFO 8.30: δωρεάν εφαρμογή εποπτείας του υπολογιστή σας

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).