Ιερέας απαιτεί την αλλαγή ονόματος Wi-Fi που έχει σαν SSID το Lucyfer

Ένας Πολωνός ιερέας ζητά από τον ιδιοκτήτη ενός δικτύου Wi-Fi που ονομάζεται “Lucyfer” να επιλέξει ένα διαφορετικό SSID, εξηγώντας ότι συσκευές μέσα στην εκκλησία του θα το ανιχνεύσουν και θα προσπαθήσουν να συνδεθούν μαζί του.

router

Σε μια επιστολή προς τον ιδιοκτήτη, ο ιερέας στο πολωνικό χωριό Magdalenka λέει ότι ο ασύρματος δρομολογητής με το επίμαχο όνομα, είναι εγκατεστημένος σε σπίτι ακριβώς δίπλα στην εκκλησία, οπότε το σήμα του δρομολογητή είναι αρκετά ισχυρό ώστε το δίκτυο Wi-Fi να καλύπτει και την περιοχή της εκκλησίας.

Ο ιερέας εξηγεί ότι το όνομα του δικτύου θα μπορούσε να είναι προσβλητικό για τους καλεσμένους, αφού οι συσκευές τους θα ανιχνεύουν το δίκτυο, ακόμη και όταν βρίσκονται μέσα στην εκκλησία.

Η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στο Twitter και έγινε viral αυτό το Σαββατοκύριακο, στάλθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και δεν είναι γνωστό αν ο ιδιοκτήτης του δρομολογητή έχει ήδη συμφωνήσει και μετονομάσει το δίκτυο του. Ο ιερέας προσέφερε ακόμη τεχνική βοήθεια για τη διαμόρφωση ενός άλλου SSID για το Wi-Fi, επισημαίνοντας ότι ελπίζει ότι το όλο θέμα θα επιλυθεί φιλικά.

  netcup Cloud Hosting η απόδοση και η ασφάλεια δεν κοστίζει

Στο κάτω μέρος της επιστολής έχουν επίσης συμπεριληφθεί αρκετές υπογραφές, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε εκκλησιαζομένους που υποστηρίζουν τον ιερέα στην προσπάθειά του να γίνει αλλαγή ονόματος του Wi-Fi.

Είναι αυτονόητο ότι ο κάτοχος του Wi-Fi γνωρίζει πως να αλλάξει το SSID και το όνομα Lucyfer (διάολος) είναι πιθανότατα επίτηδες επιλεγμένο ώστε να είναι εριστικό στα μέλη της εκκλησίας.

Η επιλογή αστείων ονομάτων των δικτύων Wi-Fi έχει γίνει μόδα εδώ και πολύ καιρό. Τόσο που ακόμα και μια απλή σχετική αναζήτηση στο Google επιστρέφει μεγάλες λίστες με αντίστοιχα ονόματα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, το “FBI Surveillance Van” είναι ένα από τα πιο κοινά SSIDs Wi-Fi, μαζί με το “I Believe Wi Can Fi” και το “Pretty Fly for Wi-Fi”.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  10  =  20