Τι κάνει το pingsender του Firefox στα Windows;


Pingsender: Εάν παρακολουθήσετε τις συνδέσεις που πραγματοποιεί ο υπολογιστής σας, ίσως να παρατηρήσετε ότι ένα πρόγραμμα που ονομάζεται pingsender.exe συνδέεται πολύ συχνά στο Internet.Ανάλογα με το πρόγραμμα ή την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε για την παρακολούθηση των συνδέσεων, μπορείτε να έχετε επιπρόσθετες πληροφορίες. Για παράδειγμα, το Windows Firewall Control εμφανίζει τη διεύθυνση IP της σύνδεσης και την εταιρεία που υπέγραψε ψηφιακά τα εκτελέσιμα αρχεία.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει μια προσπάθεια σύνδεσης υπογεγραμμένη από τη Mozilla Corporation με μια διεύθυνση IP που ανήκει στην Cloud υπηρεσία AWS της Amazon.
pingsenderΊσως να έχετε παρατηρήσει επίσης ότι το pingsender.exe ενεργοποιείται κάθε φορά που κλείνετε τον web browser Firefox.

Το άρθρο “Ταχύτερη λήψη δεδομένων στο Firefox: ο τερματισμός του pingsender” ή “Getting Firefox data faster: the shutdown pingsender” του Alessio Placitelli παρέχει επίπρόσθετες πληροφορίες για το εκτελέσιμο αρχείο.

Ο Firefox συλλέγει δεδομένα εάν είναι ενεργοποιημένη η τηλεμετρία. Με την περιήγηση σας μεταφέρονται δεδομένα πολύ συχνά στη Mozilla.
Αυτό σημαίνει ότι η Mozilla διαθέτει δεδομένα από το πρόγραμμα περιήγησης.

Το Pingsender ενεργοποιείται και ξεκινάει σαν ξεχωριστή διεργασία κατά τη διάρκεια του τερματισμού του Firefox και επιχειρεί να στείλει δεδομένα τηλεμετρίας που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου περιήγησης σας.

Η Mozilla μάλιστα κατάφερε να μειώσει σημαντικά το χρόνο αποστολής. Σύμφωνα με τον Placitelli, το 85% των pings φτάνει Mozilla μέσα σε μία ώρα, και το 95% το κάνει μέσα στις πρώτες 8 ώρες.

Εν ολίγοις: Το Pingsender είναι μια ξεχωριστή διεργασία που ενεργοποιείται από τον Firefox για να στείλει δεδομένα τηλεμετρίας στη Mozilla.

Αν θέλετε τώρα να δείτε τι δεδομένα συλλέγει η Mozilla μέσω του Firefox ανοίξτε την διεύθυνση about:telemetry στον Firefox.

Αν το γεγονός σας κάνει κάπως νευρικούς, μπορείτε να ρυθμίσετε διεργασία ανοίγοντας στον Firefox την διεύθυνση:

about:preferences#privacy.

Αν το Ρingsender.exe είναι το πρόβλημα για σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε την διεύθυνση

about:config?filter=toolkit.telemetry.shutdownPingSender.enabled

Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαμόρφωσης του Firefox, αφού επιβεβαιώσετε ότι γνωρίζετε το ρίσκο.
Το εργαλείο preference toolkit.telemetry.shutdownPingSender.enabled καθορίζει αν το Ρingsender χρησιμοποιείται ή όχι.

Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε θέτοντας την τιμή του στο False. Απλά κάντε ένα διπλό κλικ.
Το εργαλείο toolkit.telemetry.shutdownPingSender.enabledFirstSession ενεργοποιεί επίσης το Pingsender για την πρώτη συνεδρία.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news