Πρωτοφανή εκλογική επιτυχία για το Pirate Party της Ισλανδίας


Είναι επίσημο: Το Κόμμα των Πειρατών (Pirate Party) της Ισλανδίας είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της χώρας. Οι ψήφοι καταμετρήθηκαν και τα αποτελέσματα δείχνουν να αναμορφώνουν ριζικά το πολιτικό τοπίο της χώρας.

Αν και δεν υπάρχει τελικός νικητής, το Κόμμα των Πειρατών ήταν σε θέση να αυξήσει τον αριθμό των εδρών στο Althing από 3 σε 9. Αυτό σημαίνει 27.449 ψηφοδέλτια, τα οποία μεταφράζονται σε 14,5 τοις εκατό των συνολικών ψήφων.Pirate Party iceland

Η υποστήριξη στο Pirate Party της Ισλανδίας αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες, στον απόηχο μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.

Είναι αξιοσημείωτο αν σκεφτεί κανείς ότι το Κόμμα των Πειρατών ήταν κάποτε μια περιθωριακή πολιτική κίνηση. Δέκα χρόνια μετά, αφού δημιουργήθηκε το 2006 από τον Σουηδό επιχειρηματία και ακτιβιστή Rick Falkvinge, οι πειρατές βρήκαν μια θέση στην εξουσία.

Το κεντροδεξιό Κόμμα Ανεξαρτησίας κέρδισε τους περισσότερους ψήφους – το 29% του συνόλου – το οποίο μεταφράζεται σε 21 έδρες στο Althing. Το Αριστερό-Πράσινο Κίνημα ακολουθεί με 15,9 τοις εκατό των ψήφων, το οποίο θα του δώσει δέκα έδρες.

Με αυτή τη νίκη, το Κόμμα των Πειρατών θα αποκτήσει στο σχηματισμό ενός συνασπισμού με άλλα κόμματα, και θα εισέλθει επίσημα στην κυβέρνηση. Μένει να δούμε, ποιος θα είναι ο ρόλος των Πειρατών σε αυτή την κυβέρνηση.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news