Playstation 4.05 κυκλοφόρησε kernel exploit, σύντομα & jailbreak
By giorgos | Published on 27-12-2017 17:38 | Categories: news
Ο προγραμματιστής Specter μόλις κυκλοφόρησε ένα exploit του πυρήνα για το Playstation 4 που περίμεναν πολλοί. Δημοσιεύθηκε στο Github πριν από μερικές ώρες, και αναφέρει ότι δεν περιέχει ίχνος κώδικα που καταστρέφει μηχανισμούς κατά της πειρατείας ή την εκτέλεση homebrew.
Δες περισσότερα άρθρα του iGuRu.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google.
Ωστόσο, περιέχει έναν loader που θα επιτρέπει όλα τα παραπάνω. :)
Το Playstation 4 είναι προφανώς το πιο καλό-κλειδωμένο hardware και software σήμερα. Όμως με το λεγόμενο jailbreaking, οι ιδιοκτήτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα όσα τους απαγορεύει η κονσόλα. Για παράδειγμα το Cydia, για jailbreaked συσκευές της Apple. Οι διαχειριστές του Cydia κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο κατάστημα εφαρμογών για iOS, οι οποίες ήταν απαλλαγμένες από τους περιορισμούς της Apple.
Φυσικά, το jailbreaking έχει γίνει συνώνυμο με το σπάσιμο της θεμελιώδους προστασίας αντιγραφής, κάτι που επιτρέπει σε κάθε πειρατικό λογισμικό να τρέχει σε όλες τις κλειδωμένες συσκευές από κινητά τηλέφωνα μέχρι τις σύγχρονες κονσόλες παιχνιδιών. Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι ότι οι χρήστες μπορούν να τρέχουν τον αποκαλούμενο κώδικα «homebrew», δηλαδή προγράμματα που αναπτύσσονται από χομπίστες για σκοπούς που δεν παραβιάζουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Η σημερινή ανακοίνωση του Specter έγινε με ένα tweet του Spectre, και αναφέρει ότι το exploit είναι διαθέσιμο στο Github, μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες.
Hope everyone had a Merry Christmas! Here's the 4.05 kernel exploit, fully implemented. Enjoy! Write-up coming soon! https://t.co/MQR0lzCu9Y