Ποιες διάσημες εφευρέσεις της NASA έχουν ενσωματωθεί στην ζωή μας

Πιθανότατα θα εκπλαγείτε με το πόσα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά ξεκίνησαν σε ένα εργαστήριο της NASA. Στην προσπάθεια τους να φέρουν πίσω τους αστροναύτες με ασφάλεια, έχουν επινοήσει πράγματα που έχουν κατακτήσει τον κόσμο.

Δείτε δέκα έξι αντικείμενα ευρείας χρήσεως που είτε τα εφηύρε η NASA, είτε αφιέρωσε πολύ χρόνο και χρήμα για να τα βελτιώσει, και τελικά κατάφερε και να βελτιώσει τη ζωή μας.

Κάμερες κινητών τηλεφώνων

nasa cmos camera 1

Αν και είναι δύσκολο να αρχειοθετήσουμε ποια θα είναι η πρώτη εφεύρεση της NASA στην λίστα μας, δεδομένου του τεράστιου εύρους των πραγμάτων στα οποία έχει εμπλακεί ο οργανισμός όλα αυτά τα χρόνια, θα ξεκινήσουμε από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων.

Ο λόγος είναι ότι όλοι πλέον χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο σαν κάμερα στη καθημερινή σας ζωή. Και μάλιστα αρκετοί αγοράζουν κινητό με πρώτη επιλογή το πόσο καλή κάμερα έχει.

Από τη λήψη χαριτωμένων φωτογραφιών των κατοικίδιων και των παιδιών μας μέχρι την καταγραφή ιστορικών στιγμών στους δρόμους, η κάμερα του κινητού τηλεφώνου έχει τεράστια παρουσία στη σύγχρονη ζωή.

Μάλιστα με τόσα κινητά τηλέφωνα στους δρόμους, σε μία κοινωνική εκδήλωση ή περιστατικό, δύσκολα μένει κάτι χωρίς να βιντεοσκοπηθεί.

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990 στο Jet Propulsion Lab (JPL) της NASA, όταν μια ομάδα υπό την ηγεσία του επιστήμονα της NASA Eric Fossum σμίκρυνε με επιτυχία έναν αισθητήρα CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor). Αυτοί οι αισθητήρες ήταν σαφώς ανώτεροι από τους αισθητήρες Charge-Coupled Device (CCD) που χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή, αλλά η υιοθέτησή τους ήταν αργή.

Ευτυχώς ο Fossum και η συνάδελφός του Sabrina Kemeny ήταν επίμονοι. Ξεκίνησαν την εταιρεία Photobit και πρωτοστάτησαν στη χρήση αισθητήρων CMOS σε βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές.

Η έρευνα και η επιμονή τους άνοιξαν το δρόμο για τους μικροσκοπικούς αισθητήρες που βρέθηκαν στο κινητό σας τηλέφωνο καθώς και σε πολλές άλλες εφαρμογές όπως συμπαγείς οικιακές κάμερες ασφαλείας, βιντεοκουδούνια, κάμερες και οπουδήποτε αλλού χρειάζεστε ένα μικροσκοπικό πακέτο κάμερας αλλά με πολύ καλά αποτελέσματα.

Αφρός μνήμης

nasa memory foam

Τα υλικά με μνήμη υπάρχουν από τα μαξιλάρια μέχρι τα στρώματα και ακόμη και στα καθίσματα στο αυτοκίνητό σας. Για αυτό, μπορείτε να ευχαριστήσετε τη NASA για την προσφορά της.

Αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1960, ο «αφρός μνήμης» (temper foam) αρχικά προοριζόταν να παρέχει βαθιά και προσαρμοσμένη στο σώμα αντικραδασμική προστασία σε δοκιμαστικούς πιλότους σε αεροσκάφη της NASA και αργότερα σε αστροναύτες για να τους προστατεύσει από την έντονη πίεση των εκτοξεύσεων στο διάστημα και το έντονο “κροτάλισμα στο σώμα” κατά την επιστροφή στη Γη.

Χρειάστηκαν μερικά χρόνια και μερικές αναθεωρήσεις της αρχικής φόρμουλας αφρού, κυρίως για να την τροποποιήσουνε ώστε να είναι λιγότερο μονωτικό, αλλά τελικά, ο αφρός μνήμης έγινε πανταχού παρών. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα νοικοκυριό που να μην έχει ένα (ή αρκετά περισσότερα) πράγματα με αφρό μνήμης.

Ασύρματα ακουστικά

nasa wireless headphone 1

Πίσω στη δεκαετία του 1960, η NASA συνήψε σύμβαση με ένα ερευνητικό εργαστήριο, το ITT , για να αναπτύξει ένα φορητό ασύρματο ραδιοσύστημα για να διασφαλίσει ότι οι αστροναύτες δεν εξαρτώνται μόνο από τις επικοινωνίες που βασίζονται στα διαστημόπλοια.

Το θέμα ήταν ιδιαίτερα επείγον για τη NASA, όταν ο αστροναύτης του προγράμματος Mercury, ο Γκας Γκρίσομ, παραλίγο να πεθάνει επειδή η πλημμύρα στην κάψουλα ανάκτησής του προκάλεσε βραχυκύκλωμα του ραδιοεξοπλισμού του, και δεν είχε κάποιο εφεδρικό σύστημα.

Η ITT Labs κατασκεύασε ένα μοντέλο βασιζόμενη σε ένα από τα ακουστικά αεροσκαφών της Planctronics και η NASA κατέληξε να συνεργάζεται απευθείας με την Plantronics για να δημιουργήσει μια συμπαγή ασύρματη έκδοση που τοποθετείται απευθείας σε ένα κράνος αστροναύτη.

Αυτό οδήγησε σε μια μακρά συνεργασία μεταξύ της Plantronics και της NASA, με αποτέλεσμα μια ποικιλία καινοτομιών στη σμίκρυνση, βελτιωμένη ασύρματη επικοινωνία, ακύρωση θορύβου και μια ποικιλία πλεονεκτημάτων ασύρματων ακουστικών που απολαμβάνουμε όλοι σήμερα.

Φορητοί υπολογιστές Clamshell

nasa clamshell laptop

Ενώ η NASA δεν εφηύρε τους φορητούς υπολογιστές, ο οργανισμός είχε καθοριστική επιρροή στα πολύ πρώτα χρόνια της ανάπτυξης τους.

Στην αρχή της εμφάνισης στην αγορά των desktop και laptop υπολογιστών, η NASA και άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ συνήψαν συμβόλαιο με μια εταιρεία που ονομάζεται GRiD Systems για να αποκτήσουν πρόσβαση στον ανθεκτικό υπολογιστή τους, το GRiD Compass, που παρείχε οθόνη 320×240 pixel, επεξεργαστή Intel 8086, μνήμη RAM 340 KB και υποστήριξη για μονάδες εξωτερικού σκληρού δίσκου και δισκέτας.

Μετά από αίτημα της NASA, έγιναν διάφορες τροποποιήσεις με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των ανεμιστήρων για φορητούς υπολογιστές. Ο φορητός υπολογιστής αρχικά ψυχόταν παθητικά, αλλά στη μικροβαρύτητα η παθητική ψύξη δεν λειτουργούσε καλά, απαιτώντας από τους ανεμιστήρες να σπρώχνουν αέρα πάνω από τα εξαρτήματα.

Οι σχεδιαστικές επιλογές σε αυτούς τους πρώιμους φορητούς υπολογιστές εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι σήμερα.

Φακοί ανθεκτικοί στις γρατσουνιές και με UV προστασία

nasa scratch resistant uv protective lense

Αν έχετε στο συρτάρι σας γυαλιά ανθεκτικά στις γρατσουνιές, είτε ένα κινητό με αντιχαρακτική οθόνη, μπορείτε να αρχίσετε να ευχαριστείτε την NASA.

Αλλά ακόμα και αν έχετε αγοράσει φθηνά γυαλιά ηλίου ή μία πολύ ακριβή μάσκα για συγκολλήσεις, μπορείτε και πάλι να ευχαριστήσετε τη NASA.

Σε μια προσπάθεια να καταστήσουν τα καλύμματα κράνους των αστροναυτών πιο προστατευτικά έναντι του υπεριώδους φωτός και πιο ανθεκτικά στις γρατσουνιές, οι ερευνητές της NASA, σε συνεργασία με την εταιρεία γυαλιών Foster Grant, προχώρησαν σημαντικά και στα δύο μέτωπα.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι μη γρατσουνιστικές επικαλύψεις που δημιουργήθηκαν από τον Theodore Wydeven στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA έχουν εφαρμοστεί σε εκατομμύρια γυαλιά και άλλες επιφάνειες. Πρώτα σε ζευγάρια γυαλιών ηλίου Foster Grant και λίγο μετά σχεδόν σε όλα.

Καινοτομίες στα φώτα LED

nasa led light

Η NASA δεν εφηύρε το LED. Η ιστορία των πρωτότυπων LED πηγαίνει μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα και το LED όπως το ξέρουμε τώρα, επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον επιστήμονα της General Electric, Nick Holonyak Jr., το 1962.

Αλλά αυτό που έκανε η NASA ήταν να ρίξει πολλά χρήματα για να χρηματοδοτήσει μία έρευνα βασισμένη στα LED σε ένα σωρό πράγματα. Από φώτα ανάπτυξης για να βοηθήσει αστροναύτες να καλλιεργήσουν φυτά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έως κόκκινα και υπέρυθρα φώτα LED για θεραπεία πληγών. Φυσικά έκανε και μια μεγάλη ποικιλία ερευνών στον φωτισμό, που επικεντρώνεται στη διατήρηση του κιρκάδιου ρυθμού (Circadian rhythm).

Στην πραγματικότητα, η τελευταία έρευνα βρήκε τον δρόμο της στον σχεδιασμό του οικιακού φωτισμού, ακόμη και στις λάμπες ύπνου. Όταν ρυθμίζετε μια ρουτίνα ύπνου με τα φώτα Philips Hue ή ενεργοποιείτε μια εφαρμογή όπως το Sleep Cycle, αξιοποιείτε δεκαετίες έρευνας της NASA για το θέμα αυτό.

Υπέρυθρα θερμόμετρα

nasa infrared thermometer

Τα υπέρυθρα θερμόμετρα με την ευκολία που διαθέτουν (και τα καθιστά  φιλικά προς τα παιδιά) αλλά την ταχύτητα μέτρησης, ξεκίνησαν ως συνεργασία της NASA μεταξύ της Diatek Corporation και της JPL.

Η μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας βασίστηκε στην ίδια τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας που χρησιμοποίησε η NASA για τη μέτρηση πηγών υπέρυθρης ενέργειας στο βαθύ διάστημα, η οποία επαναχρησιμοποιήθηκε για να παρέχει ενδείξεις της θερμοκρασίας του ανθρώπινου .

Η τεχνολογία τελικά εξαπλώθηκε σε πολλά εργαλεία, από τα θερμόμετρα που χρησιμοποιούμε όταν είμαστε άρρωστοι μέχρι τα εύχρηστα πιστόλια θερμοκρασίας που χρησιμοποιούμε για να ελέγχουμε τους φούρνους και άλλες επιφάνειες.

Αποξηραμένα τρόφιμα με κατάψυξη

nasa freeze dried food

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει τα τρόφιμα που κουβαλούν οι αστροναύτες μαζί τους. Αλλά μην αμφιβάλετε ότι μέθοδοι συντήρησης τροφίμων έχουν ωφεληθεί πολύ από την NASA, η οποία έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ασφάλειας και των μεθόδων αποθήκευσης τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα που χρηματοδοτείται από τη NASA είναι ο λόγος για τον οποίο, σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε δημητριακά με μικροσκοπικά κομμάτια φράουλας, για παράδειγμα, που φαίνονται «μαγικά» να ανασυντίθενται σε κάτι απαλό και γλυκό όταν βυθίζονται στο γάλα.

Η NASA έφτιαξε επίσης παγωτό για το διάστημα κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 7, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. Στην πραγματικότητα, μέχρι τη δεκαετία του 1970, η τεχνολογία είχε προχωρήσει αρκετά ώστε οι αστροναύτες του Skylab μπορούσαν να τρώνε κανονικό παγωτό.

Καλύτερη ποιότητα βρεφικής κρέμας

nasa baby cream milk

Η NASA δεν εφηύρε τη φόρμουλα για την βρεφική κρέμα για μωρά, αλλά η έρευνα για τη φθηνή και βελτίωση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων που σερβίρονται στους αστροναύτες στο διάστημα, έκανε το θαύμα της.

Πίσω στη δεκαετία του 1980, η NASA και η Martin Mariette Corporation ερεύνησαν τη χρήση μικροφυκών για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της τροφής, της παραγωγής οξυγόνου και της διάθεσης απορριμμάτων, όλα σε μια προσπάθεια να καταστήσουν εφικτή μία παρατεταμένη παραμονή σε τροχιά.

Στη διαδικασία, ανακάλυψαν ότι ένα βασικό λιπαρό οξύ, το docosahexaenoc acid (DHA), θα μπορούσε να παραχθεί μαζικά χρησιμοποιώντας στελέχη φυκιών. Αργότερα βρήκαν έναν τρόπο να παράγουν ένα άλλο βασικό λιπαρό οξύ, το αραχιδονικό οξύ (ARA), χρησιμοποιώντας μύκητες.

Το τελευταίο και το DHA, έγιναν ζωτικής σημασίας για την παραγωγή μίας βελτιωμένης βρεφικής φόρμουλας για κρέμες και, αργότερα, για την ενίσχυση του γάλακτος. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε την ετικέτα στο βρεφικό γάλα ή στο γάλα εμπλουτισμένο με DHA σήμερα, θα διαπιστώσετε σχεδόν σίγουρα ότι το DHA παρέχεται από μια πηγή φυκιών.

Το DHA είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και από την ανακάλυψη αυτής της φθηνής μεθόδου παραγωγής, εκατομμύρια μωρά σε όλο τον κόσμο έχουν απολαύσει καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ως αποτέλεσμα της συμπερίληψής του στα βρεφικά παρασκευάσματα.

Ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες και ηλεκτρικά εργαλεία

nasa cordless vacuum battery tool

Το Black & Decker DustBuster, που παρουσιάστηκε στην αγορά το 1979, ήταν μια καινοτομία. Ήταν μια μικροσκοπική ηλεκτρική σκούπα χειρός που λειτουργούσε με μια εσωτερική μπαταρία.

Αυτό δεν ακούγεται καταπληκτικό σήμερα, αφού πρακτικά όλα πλέον είναι χειροκίνητα και τροφοδοτούνται από μία μπαταρία, αλλά τότε ξεκίνησε μια επανάσταση με την τροφοδοσία μπαταρίας στις οικιακές και στα ηλεκτρικά εργαλεία.

Αυτό το κύμα καταναλωτικών εργαλείων που τροφοδοτούνται από μπαταρίες τροφοδοτήθηκε από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της NASA. Η NASA στα τέλη της δεκαετίας του 1960 είχε αναθέσει την Black & Decker να κατασκευάσει εκδόσεις διαφόρων εργαλείων με μπαταρία, όπως τρυπάνια για τη λήψη σεληνιακών δειγμάτων.

Η έρευνα έδωσε την κατασκευή κινητήρων υψηλής απόδοσης, που έγιναν θεμέλιο για το πρόγραμμα των κινητήρων που θα τροφοδοτούσαν το DustBuster και άλλα εργαλεία.

Βελτιωμένοι ανιχνευτές καπνού

nasa smoke detector

Οι ανιχνευτές ιονισμού (καπνού) είναι ο πιο δημοφιλής τύπος ανιχνευτών καπνού στον κόσμο και μπορούμε να ευχαριστήσουμε για αυτό μια συνεργασία μεταξύ της NASA και της Honeywell τη δεκαετία του 1970.

Αυτή η συνεργασία επικεντρώθηκε στη δημιουργία ανιχνευτών καπνού για τη Skylab που θα ανίχνευαν πυρκαγιές αλλά δεν θα παρήγαγαν ψευδείς συναγερμούς.

Οι ανιχνευτές διέθεταν ένα ευρύτερο εύρος ανίχνευσης σωματιδίων, έτσι ώστε ένα μικροσκοπικό κομμάτι σωματιδίων να μην τους πυροδοτεί και ήταν μια αναβάθμιση σε σχέση με τα τότε υπάρχοντα εμπορικά μοντέλα.

Οι μεταγενέστερες βελτιώσεις στην ανίχνευση καπνού, όπως οι φωτοηλεκτρικοί αισθητήρες, βελτίωσαν περαιτέρω τα πράγματα, αλλά οι ανιχνευτές ιονισμού παραμένουν μια φθηνή και ευρέως διαθέσιμη επιλογή.

Η NASA συνεχίζει να διεξάγει έρευνα στο πεδίο αυτό για τη νέων και προηγμένων τρόπων ανίχνευσης πυρκαγιών στο διάστημα. Η φωτογραφία, δεξιά πάνω, δείχνει έναν τύπο συσκευής ανίχνευσης καπνού με υπέρυθρο λέιζερ που σχεδιάστηκε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τη Honeywell. Ίσως μια μέρα, να εφεύρουν ακόμη και έναν ανιχνευτή καπνού που δεν λήγει.

Αόρατα σιδεράκια

nasa invisible braces

Το εν λόγω υλικό είναι ημιδιαφανής πολυκρυσταλλική αλουμίνα (TPA). Αρχικά ανακαλύφθηκε από τη NASA ενώ ερευνούσε εξαιρετικά ισχυρά πολυμερή που θα μπορούσαν να καλύπτουν εξοπλισμό ραντάρ χωρίς να μειώνεται η μετάδοση σήματος.

Η αρχική οδοντιατρική εφαρμογή ήταν για βάσεις οδοντικού νάρθηκα σε κάθε δόντι, αλλά που εξακολουθούσαν να συνδέονται μεταξύ τους με ένα σύρμα όπως τα παραδοσιακά σιδεράκια.

Αργότερα, εταιρείες όπως η Invisalign έφτιαξαν δίσκους ευθυγράμμισης που κάλυπταν ολόκληρο το δόντι χωρίς συνδετικά σύρματα. Και αυτή δεν είναι η μόνη σημαντική συμβολή στην οδοντιατρική, που έχει κάνει η NASA.

Βελτιωμένα ελαστικά

nasa tires goodyear

Στη δεκαετία του 1970, μια συνεργασία μεταξύ της NASA και της Goodyear Tire για την ανάπτυξη ισχυρότερων υλικών για τα καλύμματα αλεξίπτωτων που χρησιμοποιούνται στα σκάφη προσεδάφισης Viking, οδήγησε στα βελτιωμένα ελαστικά.

Όταν οι ίνες χρησιμοποιήθηκαν στη σχεδίαση των ελαστικών radial, απέδωσε ένα ελαστικό με πέντε φορές μεγαλύτερη αντοχή από ένα παραδοσιακό ελαστικό και αύξησε τη διάρκεια ζωής του πέλματος.

Εκτός από τα ελαστικά, η NASA συνέβαλε επίσης σημαντικά στην ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων με την αυλάκωση ασφαλείας. Εάν έχετε οδηγήσει ποτέ σε ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου και παρατηρήσετε ότι ο αυτοκινητόδρομος είχε διαμήκεις αυλακώσεις χαραγμένες σε αυτόν, μόλις έχετε δει μια δημιουργία της NASA.

Οι αυλακώσεις εφαρμόστηκαν αρχικά σε διαδρόμους που χρησιμοποιούνται για προσγειώσεις διαστημικών λεωφορείων για τη μείωση της ολίσθησης και έκτοτε έχουν εφαρμοστεί σε δρόμους, πεζοδρόμια και άλλες επιφάνειες από σκυρόδεμα για τον ίδιο σκοπό.

Εργαλεία έκτακτης ανάγκης

nasa emergency extraction tool

Αυτή είναι μια εφεύρεση που ελπίζουμε κανένας από εμάς να μην χρειαστεί ποτέ. Ιστορικά, τα εργαλεία έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοίξουν τσαλακωμένες λαμαρίνες σε  αυτοκίνητα ή να κόψουν τη θρυμματισμένη υποδομή μιας καταρρέουσας κατασκευής ήταν βαριά και συνήθως υδραυλικά.

Μια συνεργασία μεταξύ της NASA, των πυροσβεστών και της εταιρείας Hi-Shear Technology οδήγησε σε έναν πραγματικά έξυπνο επαναπροσδιορισμό της υπάρχουσας τεχνολογίας της NASA.

Μειώνοντας τον όγκο της συσκευής διάτμησης που χρησιμοποιούταν για τον διαχωρισμό των πλακιδίων προστασίας από τα διαστημικά λεωφορεία, βγήκε μια συσκευή χειρός που θα μπορούσε να προβεί σε διάτμηση μετάλλων.

Έτσι δημιούργησαν ένα πολύ φορητό και πολύ ισχυρό εργαλείο για τη διάσωση ανθρώπων παγιδευμένων μέσα σε ένα αμάξι.

Το προϊόν που προέκυψε, το Lifeshears, χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1990 και χρησιμοποιήθηκε ακόμη και κατά τις προσπάθειες διάσωσης μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους στην Αμερική.

Κουβέρτες αλουμινόχαρτου

nasa foil blanket

Συχνά θα ακούτε για τις γυαλιστερές λεπτές κουβέρτες έκτακτης ανάγκης, όπως αυτές που τυλίγονται γύρω από επιζώντες από τροχαίο ατύχημα. Αναφέρονται και ως «διαστημικές κουβέρτες».

Αυτό συμβαίνει επειδή το ανακλαστικό μεταλλικό υλικό από το οποίο κατασκευάζονται εφευρέθηκε από τη NASA για να βοηθήσει στην θωράκιση και μόνωση του εξοπλισμού, ακόμη και ολόκληρων τμημάτων των διαστημικών σταθμών.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται πλέον σε όλο τον κόσμο για καταστάσεις όπως έκτακτες ανάγκες ή από αθλητές επιδόσεων. Αλλά και διάφορες εταιρείες έχουν επίσης ενσωματώσει την τεχνολογία σε γάντια, ρούχα και άλλα ενδύματα.

Η NASA άλλωστε έχει μακρά ιστορία στην ώθηση της καινοτομίας στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Μόνωση σπιτιού

nasa home insulation

Στενά συνδεδεμένη με τις μονωτικές ιδιότητες των διαστημικών κουβερτών είναι και η χρήση της τεχνολογίας της NASA στη μόνωση του σπιτιού.

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν ένα στυλ μόνωσης με ακτινοβόλο φράγμα, με βάση την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 για να βοηθήσει στην απομόνωση των αστροναυτών της εποχής του Απόλλωνα, από τις ακραίες θερμοκρασίες του διαστήματος, όπως το RadiaSource που φαίνεται παραπάνω δεξιά.

Τοποθετώντας ένα ελαφρύ στρώμα θερμοδιακοπής (μόνωσης) μεταξύ δύο στρωμάτων πολυμερούς με αλλουμίνιο, αυτό το στυλ μόνωσης μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας ενός σπιτιού, και είναι πολύ πολύ λεπτότερο από την παραδοσιακή μόνωση.

Περισσότερη τεχνολογία που χρηματοδοτείται από τη NASA

Μιλώντας για τις εφευρέσεις της NASA, θα μπορούσαμε να γράφουμε για μήνες χωρίς να καλύψουμε όλα όσα έχουν φέρει οι προσπάθειες της σε όλο τον κόσμο. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, θα σας συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να δείτε το Spinoff της NASA.

Είναι ένα αρχείο που διατηρεί η NASA και επισημαίνει όλους τους τρόπους με τους οποίους ανακάλυψε ή χρηματοδότησε την τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί εκτός του διαστημικού προγράμματος.

Θα εκπλαγείτε με το πόσα μικρά πράγματα γύρω σας ξεκίνησαν τη ζωή τους ως μέρος του πρώιμου διαστημικού προγράμματος και όχι μόνο. Από την τεχνολογία καθρέφτη τηλεσκοπίου που βελτιώνει τη χειρουργική των ματιών μέχρι τα φίλτρα νερού που λειτουργούν όπως τα ανθρώπινα νεφρά, υπάρχει μια εκπληκτική ποσότητα τεχνολογίας της NASA στον κόσμο γύρω σας.

Και αν ποτέ ακούσετε την ερώτηση «Αξίζει η NASA;» θα πρέπει να σκεφτείτε πρώτα πως θα ήταν η ζωή σας χωρίς όλες αυτές τις ανακαλύψεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Ίσως να πρέπει να προστεθεί και το στυλό διαρκείας που έχει ζελέ στο πίσω μέρος της μελάνης και μπορεί να γράφει και σε σημεία που υπάρχει μηδενική βαρύτητα. Στυλό για το οποίο η ΝΑΣΑ ξόδεψε περί το 1 εκ. $ για να αναπτύξει, την ίδια ώρα που οι κοσμοναύτες της Ρωσίας έγραφαν σημειώσεις με μολύβι, στις αποστολές τους, μη ξοδεύοντας τίποτα και βρίσκοντας κατοπινά, έτοιμη την εφεύρεση των Αμερικανών.

    https://kladi.gr/product/fisher-ag7-original-space-pen/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).