Ποιο είναι το καλύτερο Antivirus για τα Windows 10;

Τα Windows 10 δεν θα σας ενοχλήσουν για να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς όπως τα Windows 7. Από τα Windows 8, τα Windows συμπεριλαμβάνουν τώρα ένα ενσωματωμένο δωρεάν antivirus που ονομάζεται  Windows Defender .

Αλλά είναι πραγματικά το καλύτερο για την προστασία του υπολογιστή σας;

Το Windows Defender ήταν αρχικά γνωστό ως Microsoft Security Essentials στα Windows 7 όταν προσφέρθηκε σαν ξεχωριστή λήψη, αλλά τώρα είναι ενσωματωμένο απευθείας στα Windows και είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει πάντα να εγκαθιστάτε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτων, αλλά αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση για τα σημερινά προβλήματα ασφαλείας, όπως το ransomware.

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο Antivirus;

  • Χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο Windows Defender για προστασία από ιούς
  • Χρησιμοποιήστε το Malwarebytes για Anti-Malware

Antivirus και Anti-Malware

Χρειάζεστε λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας,  ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά περιηγείστε . Το να είσαι έξυπνος δεν αρκεί να σε προστατεύει από απειλές και το λογισμικό ασφαλείας μπορεί να συμβάλει σαν μια επιπλέον γραμμή άμυνας.

Ωστόσο, το ίδιο το antivirus δεν είναι πλέον επαρκές από μόνο του. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς  (virus) και  ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (malware). Μαζί, θα σας προστατεύσουν από τις περισσότερες και τις μεγαλύτερες απειλές στο Διαδίκτυο σήμερα: ιούς, λογισμικό υποκλοπής spyware, ransomware και ακόμη και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα (PUP), μεταξύ  πολλών άλλων.

Λοιπόν, ποια θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και πρέπει να πληρώσετε χρήματα για αυτά; Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο μέρος αυτού του συνδυασμού: antivirus.

Το Windows Defender είναι αρκετά καλό;

Όταν εγκαθιστάτε τα Windows 10, θα έχετε ήδη ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Το Windows Defender είναι ενσωματωμένο στα Windows 10 και σαρώνει αυτόματα τα προγράμματα που ανοίγετε, κατεβάζει νέους ορισμούς από το Windows Update και παρέχει μια διεπαφή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σαρώσεις σε βάθος. Το καλύτερο απ ‘όλα είναι ότι δεν επιβραδύνει το σύστημά σας κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για τα περισσότερα άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς.

Εν ολίγοις, ναι: Το Windows Defender είναι αρκετά καλό (αρκεί να το συνδυάσετε με ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, όπως αναφέραμε παραπάνω).

Αλλά είναι το Windows Defender το καλύτερο Antivirus; Τι γίνεται με άλλα προγράμματα;

Αν κοιτάξετε τα συγκριτικά προστασίας από ιούς στον σύνδεσμο παρακάτω, θα παρατηρήσετε ότι το Windows Defender, είναι αρκετά καλό, αλλά υπάρχουν κι άλλα με αξιόλογες βαθμολογίες στην προστασία. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο;

Αρχικά, ας δούμε αυτές τις βαθμολογίες. Η AV-TEST.  Το λογισμικό ασφαλείας της Microsoft φαίνεται να είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα προστασίας από ιούς του AV-TEST, αφού έχει σαν tag το Top.

Όμως η ασφάλεια είναι κάτι παραπάνω από βαθμολογίες προστασίας. Άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορεί περιστασιακά να κάνουν λίγο καλύτερη δουλειά σε μηνιαίες δοκιμές, αλλά συνοδεύονται από πολλά bloat, όπως  επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που σας κάνουν πραγματικά λιγότερο ασφαλείς ,  καθαριστές μητρώου που είναι περιττοίπολλά μη ασφαλή ανεπιθύμητα προγράμματα ή ακόμη και  εφαρμογές που έχουν ικανότητα να παρακολουθούν τις συνήθειες περιήγησής σας,  ώστε να μπορούν να κερδίζουν χρήματα. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και το λειτουργικό σας σύστημα προκαλεί συχνά  περισσότερα προβλήματα από ό, τι επιλύει .

Το Windows Defender δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά. Επιπλέον, τα Windows 10 διαθέτουν ήδη διάφορες άλλες  προστασίες που υπάρχουν από τα Windows 8, όπως  το φίλτρο SmartScreen  που θα σας εμποδίζει να κάνετε λήψη και εκτέλεση κάθε κακόβουλου λογισμικού, ανεξάρτητα από το λογισμικό προστασίας για ιούς που χρησιμοποιείτε. Ο Chrome και ο Firefox, ομοίως, συμπεριλαμβάνουν την ασφαλή περιήγηση της Google, η οποία αποκλείει πολλές λήψεις κακόβουλου λογισμικού.

Το Antivirus δεν είναι αρκετό, Χρησιμοποιήστε το Malwarebytes

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι σημαντικό, αλλά στις μέρες μας, είναι πιο σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα καλό πρόγραμμα για την προστασία του browser που συνήθως αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο για τους εισβολείς. Το Malwarebytes  είναι πρόγραμμα που προτείνουμε για αυτή την περίσταση.

Η Malwarebytes ισχυρίζεται ότι μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το παραδοσιακό antivirus, αλλά διαφωνούμε.

Χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικές στρατηγικές για την προστασία σας: το antivirus θα μπλοκάρει ή θα αποβάλει τα επιβλαβή προγράμματα που βρίσκουν στον υπολογιστή σας, ενώ το Malwarebytes προσπαθεί να εμποδίσει το επιβλαβές λογισμικό να μην φτάσει στον υπολογιστή σας. Επειδή δεν επηρεάζει τα παραδοσιακά προγράμματα προστασίας από ιούς, συνιστούμε να τρέχετε και τα δύο προγράμματα για την καλύτερη προστασία σας.

Μερικές από τις δυνατότητες του Malwarebytes είναι δωρεάν. Για παράδειγμα, η δωρεάν έκδοση του προγράμματος Malwarebytes θα σαρώσει για κακόβουλο λογισμικό και PUPs αλλά δεν δεν θα σαρώσει στο παρασκήνιο όπως κάνει η premium έκδοση. Επιπλέον, δεν περιέχει τις δυνατότητες anti-exploit ή anti-ransomware της premium έκδοσης.

Για αυτά θα πρέπει να εμπιστευτείτε το λογισμικό της Microsoft και την δωρεάν έκδοση της Malwarebytes.

Ενημέρωση: προστέθηκε το “και την δωρεάν έκδοση της Malwarebytes” για να μην υπάρχουν παράνοιες ότι τα παίρνουμε από την εταιρεία…

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

3 Comments

Leave a Reply
  1. Παιδιά το malware bytes βγάζει μήνυμα πως το tixati με το οποίο κατεβάζω, είναι trojan. Δεν μου λέει αν κατεβάζει κάτι ύποπτο, ούτε βρήκε κατι ύποπτο από τα αρχεία που κατέβηκαν (mp3 αρχεία). γιατί να συμβαίνει αυτό;

  2. Συμφωνώ απόλυτα. 6χρόνια τώρα κανένα πρόβλημα αντίθετα με τα άλλα επί πληρωμή που κάθε τρις και λίγο έπρεπε να κάνω Format ή roll back σε καποιο backup και αν έφτιαχνε.

  3. Καλό το malwerbytes αλλά με ανοιχτό το real time protection σερνεσαι απεριόριστα στο ίντερνετ. Kaspersky και είσαι μια χαρά….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).