Αστυνομικοί χάκαραν iPhone πεθαμένου φτιάχνοντας ένα 3D αποτύπωμα του

Η αστυνομία του Μίτσιγκαν δημιούργησε ένα 3D εκτυπωμένο αποτύπωμα ενός πεθαμένου για να χακάρει το iPhone του ή αλλιώς πως να αποκτήσετε πρόσβαση στο τηλέφωνο ενός νεκρού άνδρα.

iphone bug

Αν πιστεύετε ότι η εξασφάλιση του τηλεφώνου σας με ένα δακτυλικό αποτύπωμα το καθιστά ασφαλές ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η αστυνομία του Μίτσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ζήτησε πρόσφατα από το τοπικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο να κατασκευάσουν μία 3D εκτύπωση των δακτύλων ενός νεκρού άνδρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο iPhone του γιατί υποψιάζονται ότι περιέχουν στοιχεία που συνδέονται με την υπόθεση δολοφονίας του.

Ο καθηγητής Anil Jain έχει επιφορτιστεί με τη δημιουργία των καλουπιών 3D, και σύμφωνα με μια έκθεση από το Fusion, η υπόθεση κατασκευής προχωρεί καλά μέχρι τώρα, αν και η τελική δοκιμή δε έχει γίνει ακόμα.

Με μακρά εμπειρία σε προγράμματα αναγνώρισης προσώπου, σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και ταυτοποίησης τατουάζ, ο καθηγητής λέει ότι προσπαθούν να χτίσουν τις 3D εκτυπώσεις χρησιμοποιώντας τα δακτυλικά αποτυπώματα του ανθρώπου που υπήρχαν ήδη στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, καθώς είχε συνελήφθη κατά το παρελθόν. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, γιατί δεν χρησιμοποιούν τα δάχτυλα άμεσα, δεδομένου ότι έχουν ακόμα στην διάθεσή τους το σώμα.

  Facebook, Instagram, WhatsApp: οι εικόνες δεν εμφανίζονται

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που παρέχονται από την αστυνομία, ο καθηγητής έχει καταφέρει να χτίσει αντίγραφα και των 10 δακτύλων, διότι οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι ποιο δάχτυλο χρησιμοποιούσε το θύμα για να εξασφαλίσει το τηλέφωνό του.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  26  =  29