Έκλεισε για τα καλά το Popcorn Time

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, το streaming service για ταινίες Popcorn Time άρχισε σιγά-σιγά να αποσυντίθεται.

Η αυξανόμενη πίεση από νομικά και ηθικά ζητήματα,οδήγησε στην αποχώρηση του βασικού τμήματος της ομάδας ανάπτυξης.

Έτσι όπως αναφέραμε χθες οι δημιουργοί στην προσπάθεια τους να αλλάξουν ταυτότητα στο brand name Popcorn Time, και να του δώσουν μια πιο νομιμοφανή ανέπτυξαν το “piracy-free” Butter.rip Popcorn Time

Ας δούμε όμως τις τελευταίες στιγμές του Popcorn Time.

Η ιστοσελίδα Popcorn Time που τρέχει κάτω από το domain popcorntime.io, έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Σύμφωνα με το TorrentFreak, ο προγραμματιστής του Popcorn Time, Wally δήλωσε:

“Έκλεισα όλους τους servers, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω πια. Διέγραψα κάποια αρχεία καταγραφής (logs) που μπορεί να ήταν επιβλαβή για οποιαδήποτε developer.”

Η απόφαση να κλείσει η δημοφιλής ιστοσελίδα ήρθε όταν το domain υπέστη εκτεταμένες επιθέσεις DNS και παραποιήσεις κάτι που κατέστησε πολύ δύσκολο στους προγραμματιστές που παρέμειναν στην ομάδα να την μεταφέρουν με επιτυχία.

  Ευπάθεια στον κώδικα της Yahoo βοηθάει τους phishers

Ενώ η popcorntime.io είναι offline, η αποθηκευμένη έκδοση της ιστοσελίδας περιλαμβάνει την παρακάτω σημείωση:

“Μετά την ανακοίνωση του μικρού μας αδερφού Butter, έχουμε να μοιραστούμε δυσάρεστα νέα. Τις τελευταίες μέρες κάποιος έχει μετριάσει τις υποδομές μας, κυρίως την DNS υπηρεσία μας και δεν μπορούμε να πείσουμε τον παροχό μας https://gandi.net ότι είμαστε εμείς και ότι θέλουμε να παραμείνουμε online. (Δεν μπορούν να μεταφέρουν το domain name στην κυριότητά τους με λίγα λόγια) Κάνουμε το καλύτερό μας για τη διατήρηση της υπηρεσίας, αλλά σήμερα δεν μπορούμε να δώσουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Παρακαλούμε περιμένετε, δουλεύουμε μέρα και νύχτα για να διευθετήσουμε το θέμα.”

Φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν οι κλώνοι της υπηρεσίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η ίδια υπηρεσία.

Βέβαια όπως αναφέραμε χθες, υπάρχουν και άλλα προβλήματα: η δημοφιλής ιστοσελίδα YTS που τροφοδοτούσε το Popcorn Time (παλαιότερα γνωστή ως YIFY) συνέχιζει να λειτουργεί με διακοπές.

  Νέο success story από τη Microsoft

Μέχρι και σήμερα το domain https://yts.to δεν λειτουργεί.

Εν τω μεταξύ η νέα υπηρεσία Butter είναι διαθέσιμη μόνο στο GitHub, και ίσως κάποια στιγμή την δούμε online όταν κατακαθίσει η σκόνη.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ασφαλές να πούμε ότι το Popcorn Time είναι οριστικά offline, και ότι ήταν διασκεδαστικό, όσο διήρκεσε.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


30  +    =  33