Πώς να χρησιμοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους του Cloudflare DNS


Το Cloudflare προσφέρει τώρα “1.1.1.1 για οικογένειες”, νέους διακομιστές DNS με ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους. Ο τυπικός διακομιστής DNS Cloud 1.1.1.1 δεν εκτελεί κανένα φιλτράρισμα, αλλά το Cloudflare μπορεί πλέον να αποκλείει κακόβουλο λογισμικό και περιεχόμενο για ενήλικες. Η ρύθμιση είναι απλή.

Είμαστε οπαδοί της γρήγορης υπηρεσίας DNS 1.1.1.1 του Cloudflare. Μπορεί να είναι πιο γρήγορο από τους διακομιστές DNS του ISP σας και υποστηρίζει DNS Over HTTPS (DoH) για βελτιωμένη ασφάλεια και απόρρητο. Όπως και η υπηρεσία βάσης 1.1.1.1 του Cloudflare, οι νέοι γονικοί έλεγχοι του Cloudflare είναι εντελώς δωρεάν.

Για να χρησιμοποιήσετε τους νέους γονικούς ελέγχους, θα πρέπει να αλλάξετε τη ρύθμιση διακομιστή DNS. Σας συνιστούμε να αλλάξετε τον διακομιστή DNS στο δρομολογητή σας, καθώς αυτή η αλλαγή θα ισχύει για κάθε συσκευή του δικτύου σας.

Εισαγάγετε τις ακόλουθες διευθύνσεις διακομιστή DNS, ανάλογα με την έκδοση DNS του Cloudflare που θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

Cloudflare DNS, χωρίς blocking:

  • Primary DNS: 1.1.1.1
  • Secondary DNS: 1.0.0.1

Cloudflare DNS,  μόνο malware blocking:

  • Primary DNS: 1.1.1.2
  • Secondary DNS: 1.0.0.2

Cloudflare DNS, blocking malware και περιεχόμενο ανηλίκων:

  • Primary DNS: 1.1.1.3
  • Secondary DNS: 1.0.0.3

Οι νέοι γονικοί έλεγχοι λειτουργούν παρόμοια με τους γονικούς ελέγχους στο OpenDNS. Όταν μια συσκευή στο δίκτυό σας προσπαθεί να ζητήσει έναν κακόβουλο ιστότοπο ή έναν ιστότοπο για ενηλίκους, το DNS του Cloudflare θα αποκλείσει την απόπειρα, χωρίς να απαντήσει με την πραγματική διεύθυνση IP του ιστότοπου. Αντ ‘αυτού, θα δείτε ένα σφάλμα DNS.

Όπως όλες οι λύσεις φιλτραρίσματος, η βάση δεδομένων του Cloudflare δεν είναι τέλεια και δεν αποκλείει όλους τους κακόβουλους ή ενήλικους τομείς. Αλλά μπορεί να μειώσει τις απειλές για την ασφάλεια και να αποτρέψει την περιστασιακή πρόσβαση σε πολλούς ιστότοπους για ενήλικες.

 


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news