Posteo απόλυτα ανώνυμο email με ένα ευρώ

Το καλοκαίρι του 2014, η Γερμανική εταιρεία-πάροχος email Posteo αντιμετώπισε μια κρίσιμη κατάσταση: έπρεπε να αφήσει την αστυνομία να καταλάβει τους διακομιστές της ή να τους πολεμήσει στο δικαστήριο.

Η δημοσίευση δεν είναι διαφημιστική. Το iGuRu.gr δεν θα κερδίσει κάτι αν εγγραφείτε στην υπηρεσία ανώνυμων email.

Οι Αρχές της Βαυαρίας είχαν επικοινωνήσει με την startup με έδρα το Βερολίνο, επειδή ήθελαν την ταυτότητα ενός κατόχου λογαριασμού Posteo. Όμως το ζευγάρι οι Patrik και Sabrina Löhr, ένα ζευγάρι που διευθύνει την εταιρεία, ανακοίνωσαν στην αστυνομία ότι απλά δεν μπορούσαν να συμμορφωθούν: Η εταιρεία Posteo είναι ένας ανώνυμος πάροχος email, δεν αποθηκεύει δεδομένα και τις ταυτότητες των πελατών της.

Επιτρεπόταν μόνο να δώσουν μια λίστα με τις τραπεζικές συναλλαγές τις εταιρείας – τις οποίες είχαν ήδη λάβει από το τράπεζα.

Ο Löhr άσκησε αγωγή εναντίον αστυνομικών, κατηγορώντας τους για εκφοβισμό. Αυτή η κίνηση, προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και δημιούργησε, την δηλωμένη δέσμευση της εταιρείας για διαφάνεια. Φυσικά και οι διαρροές του Edward Snowden, βοήθησαν την Posteo να γίνει ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους email της Γερμανίας.

Οι Γερμανοί άρχισαν τότε να αφήνουν τους Αμερικανούς παρόχους email για την Posteo. “Από 10.000 συνδρομητές πριν από τη διαρροή του Snowden αμέσως μετά τα γεγονότα έγιναν 70.000”, ανέφερε τότε ο Löhr στην Guardian.

Ο ιστότοπος προσφέρεται σε γερμανικά και αγγλικά και δεν είναι δωρεάν: ένας λογαριασμός των 2 GB ξεκινά από 12€ ετησίως.

Ωστόσο η Posteo υπόσχεται στους χρήστες μια ιδιωτική εμπειρία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην πραγματικότητα, το απόρρητο είναι το μοναδικό σημείο πώλησης της εταιρείας. Η εταιρεία δεν “διαβάζει” τα metadata στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν συλλέγει τις επαφές χρηστών για την προβολή διαφημίσεων.

Δεν αποθηκεύει τις διευθύνσεις IP των χρηστών ούτε τις παρακολουθεί που κάνουν κλικ στον ιστό. Η εταιρεία διαγράφει επίσης τα στοιχεία της τράπεζας και της κάρτας αμέσως μετά την επεξεργασία των πληρωμών.

“Δεν θέλουμε τα δεδομένα των πελατών μας μας, δεν θέλουμε τα ονόματά τους, τις διευθύνσεις τους, τις ημερομηνίες γέννησής τους. Και επειδή δεν έχουμε αυτά τα δεδομένα, δεν μπορούμε να τα χάσουμε ή να υποχρεωθούμε να τα δώσουμε” αναφέρουν οι διαχειριστές της εταιρείας.

Τον Μάιο του 2014 η εταιρεία, έγινε η πρώτη πάροχος email στον κόσμο που υιοθέτησε τον έλεγχο ταυτότητας οντοτήτων με βάση το DNS (DNS-based Authentication of Named Entities ή απλά Dane) στους διακομιστές της. Η τεχνολογία Dane καθιστά πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για τους hackers ή τις κυβερνήσεις να ξεκινήσουν man-in-the-middle επιθέσεις “ψαρέματος” σε προγράμματα περιήγησης ιστού.

“Προστατεύουμε τα μεταδεδομένα σας με κρυπτογράφηση και Dane”, αναφέρουν οι Löhr. “Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να κρυπτογραφούν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με PGP.”

Διαβάστε περισσότερα

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).