Συντόμευση για αυτόματο screenshot στα Windows 10

Τα προσφέρουν αρκετούς τρόπους για να πάρετε ένα χωρίς τη χρήση εργαλείων τρίτων. Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να το κάνετε με μια ειδική συντόμευση, χωρίς εργαλεία τρίτων και χωρίς να πιέζετε τα πλήκτρα που χρειάζονται;PrintScreen screenshot

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια ειδική συντόμευση, η οποία θα χρησιμοποιήσει την ενσωματωμένη δυνατότητα του λειτουργικού συστήματος για να πάρετε ότι επιθυμείτε.

Όπως ίσως γνωρίζετε, μπορείτε να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο της οθόνης σας, πατώντας μαζί τα πλήκτρα Win + Print Screen. Η οθόνη σας θα φανεί να αναβοσβήνει για μισό δευτερόλεπτο, και θα επιστρέψει στην κανονική φωτεινότητα της. Το screenshot όμως είναι έτοιμο και έχει αποθηκευτεί στη διαδρομή: Αυτός ο υπολογιστής\Φωτογραφίες\Στιγμιότυπα.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να αυτοματοποιήσουμε αυτό που περιγράψαμε παραπάνω, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία . Το AutoHotkey μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα script του AutoHotkey που αργότερα θα μετατρέψουμε σε εκτελέσιμο αρχείο.

Το script του AutoHotkey είναι μόνο δύο σειρές:

#NoTrayIcon
 Send #{PrintScreen}

Οι δύο παραπάνω γραμμές θα πατάνε τα πλήκτρα Win + Print Screen για σας.

Για να δημιουργήσουμε το εκτελέσιμο αρχείο με το χέρι, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το AutoHotkey από εδώ και (Ahk 2 Exe). Αντιγράψτε και αποθηκεύστε σε ένα αρχείο txt τις παραπάνω γραμμές.

Μετά αλλάξτε την επέκταση του αρχείου .txt σε .ahk.  Αν δεν μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιήστε το AutoHotkey. Για να το μετατρέψετε σε . χρησιμοποιήστε το Ahk 2 Exe.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται κινέζικα, κατεβάστε το έτοιμο .exe από το link που υπάρχει στο τέλος του άρθρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το exe όπως είναι, ή βάζοντας το στη γραμμή εργασιών σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια συντόμευση για το αρχείο iGuRu.exe και να του ορίσετε ένα hotkey, ούτως ώστε να χρειάζεστε μόνο το πάτημα ενός πλήκτρου για να πάρετε screenshots.
Το exe λειτουργεί στα Windows 10, Windows 8 και Windows 8.1.

Κατεβάστε το exe του iGuRu.gr

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).