Τι προκύπτει όταν διασταυρώνεις κρυπτονομίσματα με τεχνητή νοημοσύνη;

Η μανία με τις μηχανές που σαρώνει τον κόσμο της τεχνολογίας εν μέσω των λανσαρισμάτων bots όπως το ChatGPT και το Bard έχει φτάσει και στο κρυπτονόμισμα, με το ενδιαφέρον για tokens που συνδέονται με blockchain AI projects να αυξάνεται κατακόρυφα.

bitcoin ai

Ο μέσος ημερήσιος όγκος για τα μεγαλύτερα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των SingularityNET, Fetch.AI και Render, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ρεκόρ διετίας, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Kaiko.

Τα προϊόντα blockchain που συνδέονται με την AI καλύπτουν μια γκάμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών, των μοντέλων συναλλαγών, των μη-φθαρτών tokens που παράγονται από μηχανές και των βασισμένων στην blockchain αγορών για εφαρμογές AI, όπου οι χρήστες πληρώνουν τους προγραμματιστές σε κρυπτονόμισμα.

Μέχρι στιγμής, οι αποδόσεις των επενδύσεων είναι ισχυρές. Ο δείκτης CoinDesk Indices Computing Index, ο οποίος περιλαμβάνει tokens που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει αυξηθεί κατά 60% φέτος, με σημαντική άνοδο τον Φεβρουάριο, καθώς το ChatGPT της OpenAI σημείωσε αύξηση στη χρήση.

Ενώ οι όγκοι συναλλαγών υποχώρησαν τον Μάρτιο, παραμένουν πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του κλάδου κρυπτογράφησης και πολλά tokens έχουν ξεπεράσει σημαντικά το bitcoin με αποδόσεις από έτος σε έτος που κυμαίνονται από 150% έως 780%, δήλωσε η αναλύτρια της Kaiko Dessislava Aubert.

Έχουν επίσης αυξηθεί οι επενδύσεις στον τομέα, με παραδείγματα όπως το CryptoGPT, όπου οι χρήστες μπορούν να πωλούν τα δεδομένα τους σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, παρά τις ισχυρές αποδόσεις φέτος, ο τομέας AI-κρυπτογράφησης παραμένει εξειδικευμένος. Η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των νομισμάτων που έχουν ταξινομηθεί σε AI της CoinGecko είναι 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, επισκιάζοντας τη συνολική αγορά κρυπτογράφησης των 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

crypto

Το δυναμικό των εφαρμογών κρυπτογράφησης που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη κάνει τους επενδυτές να ελπίζουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα από τη διαφημιστική εκστρατεία για να εντοπίσουν projects που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση κάποιων προβλημάτων, να οδηγήσουν περισσότερους χρήστες σε προϊόντα blockchain και να εγγυηθούν κάποιες σταθερές αποδόσεις.

“Ορισμένα projects AI θα μπορούσαν πραγματικά να καταλήξουν να είναι η “εφαρμογή-δολοφόνος” για τις δημόσιες αλυσίδες μπλοκ”, δήλωσε ο Pranav Kanade, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην VanEck.

Ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου βλέπουν ότι οι αγορές που βασίζονται στην blockchain αλυσίδα προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο για τους προγραμματιστές συστημάτων να κερδίσουν μερίδιο αγοράς και για τους μικρότερους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε νέα τεχνολογία AI.

Το SingularityNET έχει δει την αγοραία αξία του token του να εκτοξεύεται από 52 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από 414 εκατομμύρια δολάρια φέτος.

Άλλες πιθανές μακροπρόθεσμες περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν τη χρήση blockchain ως απόδειξη για τη διάκριση μεταξύ περιεχομένου AI και περιεχομένου που δημιουργείται από τον άνθρωπο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.
blockchain

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).