Προστάτεψε τον εαυτό σου στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο μας έφερε όλους πιο κοντά από ποτέ. Ποτέ πριν στην ιστορία μας δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει η ανθρωπότητα τόσο άμεσα. Ωστόσο, στα σκοτεινότερα «σοκάκια» του διαδικτύου, η ελευθερία αυτή χρησιμοποιείται συχνά για κακούς σκοπούς.

Το Cyberstalking ορίζεται ως παρενόχληση προς ένα άτομο που πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου. Το Cyberstalking έρχεται σε διάφορες μορφές που κυμαίνονται από συκοφαντία και ανεπιθύμητα μηνύματα έως απειλές θανάτου και σωματική βία.

Πριν από την εισαγωγή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παρενόχληση ήταν πολύ πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης διαθέσιμων πληροφοριών για ένα συγκεκριμένο άτομο. Σήμερα, ωστόσο, οι άνθρωποι μοιράζονται ελεύθερα ευαίσθητες πληροφορίες και δημοσιεύουν φωτογραφίες του εαυτού τους και των οικογενειών τους. Ως εκ τούτου, καθιστά πολύ πιο εύκολο για ένα εγκληματία του διαδικτύου να συλλέξει πληροφορίες για τα θύματά του ή ακόμη και να τα εντοπίσει.

Συχνά, οι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι είναι θύματα του cyberstalking. Τα κοινωνικά μέσα όπως το Facebook και το Instagram έχουν καταστήσει εξαιρετικά εύκολο για έναν εγκληματία να παρακολουθεί το θύμα του από μακριά χωρίς να το προσέχει.

Ωστόσο, όταν λαμβάνονται τακτικά ανεπιθύμητα ή απειλητικά σχόλια, τότε το θύμα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει ξεπεράσει ο θύτης τα όρια. Οι δράστες του cyberstalking τείνουν να καθοδηγούνται από διάφορους λόγους με τους πιο συνηθισμένους να είναι η ζήλια, η εκδίκηση και η λαγνεία.

Διατηρήστε ένα low προφίλ στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο μας εκθέτει σε όλα τα είδη ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι αξιοπρεπείς λαοί, ένα μικρό ποσοστό δεν είναι καθόλου καλοί. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να διατηρείτε όσο το δυνατόν low προφίλ ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Αποφύγετε την κοινή χρήση πληροφοριών που σχετίζονται με τον τόπο εργασίας σας, την πατρίδα και την οικογένειά σας. Οι χάκερς και οι εγκληματίες είναι γνωστό ότι συλλέγουν τέτοιες πληροφορίες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για να εκφοβίσουν ή να παρενοχλήσουν τα θύματά τους. Προφανώς αποφύγετε την αποκάλυψη πληροφοριών σας όπως αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις με κάθε κόστος.

Ενώ πιστεύουμε ότι το επιδεικνύουμε αν το έχετε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι στην πραγματικότητα το είδος του μέρους για να μοιραστείτε «ευαίσθητες» εικόνες δικές σας ή των δικών σας. Δεν θα ξέρεις ποτέ ποιος θα μπορούσε να πάρει τις πληροφορίες αυτές. Όπως έχουμε δει από την παραβίαση iCloud του 2014, δεν θα γνωρίζετε ποτέ τι μπορεί να καταλήξει στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας.

Διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο

Ενώ οι ενημερώσεις εφαρμογών και λογισμικού μπορεί να είναι ενοχλητικές μερικές φορές, είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Συχνά περιέχουν σημαντικές ενημερώσεις κώδικα που αντιμετωπίζουν πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας.

Έτσι, όποτε έχετε διαθέσιμη μια ενημέρωση, αφιερώστε τον επιπλέον χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τα πάντα. Σε τελική ανάλυση, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και διασφαλίζει ότι το απόρρητό σας παραμένει προστατευμένο.

Αφιερώστε χρόνο σε σας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς παρείχαν μια πλατφόρμα για να μοιραζόμαστε πτυχές της ζωής μας με φίλους και συγγενείς. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν τα φτάνουν τα πράγματα στα άκρα και να μετατρέψουν το Facebook σε πολιτικό πεδίο μάχης.

Συχνά, μπορείτε να πείτε πολλά για ένα άτομο με βάση αυτό που μοιράζεται στα κοινωνικά μέσα. Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε τη γνώμη σας, μερικές φορές είναι καλύτερα να ακολουθήσετε ξεχωριστή πορεία. Φροντίστε να απέχετε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζήστε τη ζωή σας ελεύθερα, δίχως τους κινδύνους και τους φόβους του διαδικτύου.

Η δημοσίευση επιθετικών δημοσιεύσεων που αφορούν τη φυλή, τη θρησκεία ή την πολιτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας βλάψει αργότερα από κάποιον που μπορεί να μην συμφωνεί μαζί σας.

Εάν βρεθείτε να σας παρακολουθούν ή να σας παρενοχλούν στο διαδίκτυο, μην διστάσετε να αποκλείσετε το άτομο και να το αναφέρετε στους σχετικούς συντονιστές. Πρέπει η παρενόχληση να γίνει άμεσα και να προβείτε σε μια αστυνομική αναφορά και να διακόψει ο θύτης τα κοινωνικά μέσα. Η κατάργηση της διαδικτυακής παρουσίας σας, καθιστάτε πολύ πιο δύσκολο για έναν εγκληματία να σας εντοπίζει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).