Πρόστιμο σε εταιρεία για την αποστολή spam

Η Kogan μια εμπορική εταιρεία στην Αυστραλία “κέρδισε” ένα πρόστιμο 237.811 $ (AU $ 310.800) μετά από μια έρευνα της Αυστραλιανής Αρχής Επικοινωνιών (ACMA) που διαπίστωσε ότι το διαδικτυακό παράρτημά της παραβίαζε κατάφωρα τους νόμους περί ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Η έρευνα της ACMA αποκάλυψε ότι η Kogan έστειλε περισσότερα από 42 εκατομμύρια email marketing στους καταναλωτές από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2019, τα οποία δεν μπορούσαν εύκολα να διαγραφούν.

Για να διαγραφούν οι πελάτες της εταιρείας από την λίστα έπρεπε να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό με κωδικό πρόσβασης, να συνδεθούν στον λογαριασμό τους και μετά να διαγραφούν.

Σύμφωνα με το Australian Spam Act, τα εμπορικά ηλεκτρονικά μηνύματα πρέπει να περιέχουν μια λειτουργική δυνατότητα διαγραφής.

“Οι παραβιάσεις της Kogan έχουν επηρεάσει εκατομμύρια καταναλωτές. Η ACMA έλαβε καταγγελίες από αρκετούς παραλήπτες των email της Kogan, που εξέφραζαν την απογοήτευσή τους και την ανησυχία τους για τις πρακτικές της εταιρείας” , δήλωσε ο πρόεδρος της ACMA Nerida O’Loughlin.

“Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις κατάργησης εγγραφής στους κανόνες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αυτή η έρευνα καθιστά σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει τους πελάτες να ορίσουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθούν και να διαγραφούν από τη λήψη εμπορικών μηνυμάτων.”

Ο O’Loughlin σημείωσε ότι η ACMA έστειλε στην Kogan “πολλαπλές ειδοποιήσεις συμμόρφωσης” πριν από την έναρξη της έρευνας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. … μμμ και σίγουρα θα το πληρώσουν το πρόστιμο …
    Όσο το πληρώνουν και όσα απάτη μαγαζιά πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο ελλάντα που, αφού έφαγαν τα φράγκα του κόσμου, και αφού εισέπραξαν το πρόστιμο, βάρεσαν κανόνι και έγιναν Λούης …

    Και αυτά ενόσω στην Κίνα, ένας ακόμη Κινέζος αξιωματούχος, εκτελέστηκε για διαφθορά (μίζες κλπ). Εμείς όμως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Αγγλοσαξωνικής συστοιχίας, είμαστε “πολιτισμένοι”.

    Υγ. και μετά Γιώργη φίλε, αναρωτιέσαι κι εσύ τι κάνεις ακόμη εδώ (όπως λες στο moto σου και έχω αρχίσει να το λέω κι εγώ στους φίλους μου για τον εαυτό μου).

    Καλό μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).