Συμβουλή ασφάλειας: Προστατεύστε το κλειδί προϊόντος των Windows από κλοπή

Τα εγκατεστημένα Windows, αποθηκεύουν το κλειδί προϊόντος στο μητρώο του συστήματος σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, αν κάποια στιγμή δεν θυμάστε ποιο κλειδί χρησιμοποιήσατε. Αν βέβαια έχετε χάσει ή ξεχάσει το κλειδί σας, έχουμε δημοσιεύσει ένα απλό script του PowerShell που θα σας βοηθήσει να το ανακτήσετε.

product key windows 8.1

Εφόσον όμως το λειτουργικό σύστημα αποθηκεύει το κλειδί τυ κάπου στο μητρώο, κάποιος με γνώσεις, μπορεί να το ανακαλύψει. Αν θέλετε να το προστατεύσετε από κάποια πιθανή κλοπή μπορείτε να το αφαιρέσετε από το μητρώο μόνιμα. Αυτή η λειτουργία είναι ασφαλής και δεν θα επηρεάσει την κατάσταση ενεργοποίησης του λειτουργικού σας συστήματος. Ακολουθήστε το απλό tutorial για να μάθετε πώς μπορείτε να διαγράψετε το αποθηκευμένο κλειδί προϊόντος των Windows 8, τα Windows 8.1, Windows 7 και Windows Vista.

Ανοίξτε ένα παράθυρο εντολών. Στα Windows 7/Vista, πληκτρολογήστε cmd.exe στο πλαίσιο αναζήτησης στο μενού Έναρξης. Το cmd.exe θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης. Πατήστε Ctrl + Shift + Enter για να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών σαν διαχειριστής. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε “Εκτέλεση ως διαχειριστής”. Στα Windows 8/8.1, πληκτρολογήστε cmd.exe δεξιά στην οθόνη Έναρξης ή πατήστε Win+Q και πληκτρολογήστε “cmd”. Όταν εμφανιστεί το cmd.exe στα αποτελέσματα αναζήτησης, πατήστε Ctrl + Shift + Enter.
Στο παράθυρο εντολών που θα εμφανιστεί, πληκτρολογήστε:

slmgr /cpky

clear product key

Αυτό ήταν !

  Απομακρυσμένος έλεγχος PC μέσω Windows Phone 8.1

Για όσους θέλουν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει. η εντολή slmgr είναι από τα αρχικά Software Licensing Manager, και είναι ένα Visual Basic script στο φάκελο Windows\System32.  Το script χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της αδειοδότησης του συστήματος. Ο διακόπτης /cpky, λέει στο slmgr να καταργήσει το κλειδί προϊόντος.

Bonus tip: Ακόμα και αν το κλειδί προϊόντος έχει αφαιρεθεί, μπορείτε να ακόμα δείτε ένα μέρος του αν χρειαστεί να θυμηθείτε ποιο είναι. Για να δείτε ένα μέρος του κλειδιού των Windows που χρησιμοποιείτε, ανοίξτε ένα παράθυρο εντολών, και πληκτρολογήστε:

slmgr /dli

 

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  74  =  82

Previous Story

Πως θα μοιάζει το παιδί σας σε 20-30-40 χρόνια;

Next Story

Sony: Κίνδυνος ανάφλεξης για τα Vaio Fit 11A