Πρώτη απόφαση αποκλεισμού μέσω του 1.1.1.1 της Cloudflare

Ένα δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε ότι η θα πρέπει να αποκλείσει τρεις τοποθεσίες μέσω του δημόσιου προγράμματος DNS resolver. 1.1.1.1.

Η απόφαση ισχύει για τα kickasstorrents.to, limetorrents.pro και ilcorsaronero.pro, τρία domains που έχουν ήδη αποκλειστεί από παρόχους υπηρεσιών Internet στην Ιταλία μετά από εντολή της τοπικής ρυθμιστικής αρχής AGCOM.

court

Απογοητευμένη από την απόφαση, η Cloudflare άσκησε έφεση στο δικαστήριο του Μιλάνου. Η εταιρεία υποδομής δεν δοκίμασε να αντιπαρατεθεί στον αποκλεισμό αιτημάτων που στοχεύουν τους ιστότοπους των πελατών της, αλλά δήλωσε ότι μια τέτοια παρέμβαση στο του DNS resolver της είναι προβληματική, καθώς αυτά τα μέτρα δεν είναι εύκολο να περιοριστούν γεωγραφικά.

“Επειδή ένας τέτοιος αποκλεισμός θα ίσχυε παγκοσμίως για όλους τους του DNS resolver, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, θα επηρεάσει τους τελικούς χρήστες εκτός της δικαιοδοσίας της ς αποκλεισμού”, δήλωσε η Cloudflare.

“Έτσι, αξιολογούμε τυχόν κρατικά αιτήματα ή δικαστικές εντολές για αποκλεισμό περιεχομένου μέσω ενός παγκοσμίως διαθέσιμου δημόσιου συστήματος DNS resolver σαν αιτήματα ή εντολές αποκλεισμού περιεχομένου παγκοσμίως.”

Στο εφετείο, η Cloudflare υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός των DNS είναι ένα αναποτελεσματικό μέτρο που μπορεί εύκολα να παρακαμφθεί, για παράδειγμα με ένα VPN. Επιπλέον, αμφισβήτησε ότι υπόκειται στη δικαιοδοσία ιταλικού δικαστηρίου.

Η Cloudflare όμως δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές και η έφεσή της απορρίφθηκε.

Η Cloudflare πιστεύει ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Η εταιρεία ανακοίνωσε όμως ότι στην πραγματικότητα δεν απέκλεισε περιεχόμενο μέσω του 1.1.1.1, αλλά, εφάρμοσε μια “εναλλακτική λύση” για να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
DNS Resolver,dns,Cloudflare

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).