PureVPN Σύλληψη από log files που δεν υπάρχουν!

Η PureVPN, είναι μια εταιρεία πάροχος εικονικών ιδιωτικών δικτύων που ισχυρίζεται ότι δεν κρατάει log που εκθέτουν τους χρήστες της. Η εταιρεία λοιπόν που προστατεύει τους χρήστες της, βοήθησε στη σύλληψη ενός άνδρα από την Μασαχουσέτη την Παρασκευή.

Τα αρχεία καταγραφής (log files), τα οποία ισχυρίζονται από την PureVPN ότι δεν υπάρχουν, χρησιμοποιήθηκαν για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο 24χρονος Ryan Lin.PureVPNΟ Ryan κατηγορείται για stalking στην πρώην συγκάτοικο του, Jennifer Smith, επίσης 24 ετών.

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της PureVPN:

Δεν παρακολουθούμε τη δραστηριότητα των χρηστών ούτε διατηρούμε κανένα αρχείο καταγραφής. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε στοιχεία για τις δραστηριότητές σας, όπως το λογισμικό που χρησιμοποιήσατε, τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε, το περιεχόμενο που κατεβάσατε, τις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε κ.λπ. όταν συνδεθείτε με κάποιον από τους διακομιστές μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει συγκεντρώσει το Register, τα αρχεία αυτά υπάρχουν, και όχι μόνο υπάρχουν, αλλά συνέβαλαν και στην σύλληψη του Ryan.

  Firefox 103.0 λήψη πριν την επίσημη κυκλοφορία

Το κατηγορητήριο αναφέρει:

“Επιπλέον, τα αρχεία από την PureVPN δείχνουν ότι οι ίδιοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού υ – ο λογαριασμός του Lin και ο λογαριασμός gmail του teleportfx – έχουν προσεγγιστεί από την ίδια διεύθυνση WANSecurity. Η PureVPN κατάφερε να διαπιστώσει ότι η υπηρεσία τους είχε χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο πελάτη αλλά από δύο πρωτότυπες διευθύνσεις IP: τη διεύθυνση IP της οικίας του Lin που ζούσε εκείνη την εποχή και από την εταιρεία λογισμικού στην οποία εργαζόταν τότε ο Lin.”

Η δραστηριότητα παρακολούθησης ξεκίνησε από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και οι αρχές απαίτησαν από την PureVPN να διατηρήσει log files, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα συνεχίζει να διατηρεί μέχρι σήμερα – ανεξάρτητα από τους όρους υπηρεσίας που αναφέρει.

Εξαπάτηση:

Εφόσον η PureVPN έχει εκδώσει και διαθέτει Όρους Υπηρεσιών που αναφέρουν ρητά ότι δεν συλλέγουν και αποθηκεύουν τις κινήσεις των χρηστών της υπηρεσίας σε log files, έχει την υποχρέωση ακόμα και αν συλλέγει να διατηρήσει αυτά τα στοιχεία ιδιωτικά.

  Chrome 106 Stable διορθώνει 20 κενά ασφαλείας

Αν και ο Lin διέπραξε κάτι που ήταν αντίθετο με το νόμο, υπάρχουν πάρα πολλοί που χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να έχουν επιπρόσθετη ανωνυμία χωρίς να έχουν κακόβουλο σκοπό. Οι λόγοι αυτοί μπορεί να είναι:

Για πρόσβαση σε περιεχόμενο ψυχαγωγίας από , Netflix, YouTube, κ.λπ.
Για πρόσβαση σε δίκτυα και ιστότοπους που υπάρχει λογοκρισία από καταπιεστικά καθεστώτα.
Για ανωνυμία κατά την περιήγηση
Για επικοινωνία με φίλους και οικογένειες στο εξωτερικό

Σήμερα ένας στους τέσσερις χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν κάποιο VPN και φυσικά δεν γίνεται όλοι να το χρησιμοποιούν για κακόβουλους λόγους.

Έτσι η PureVPN πιάστηκε να εξαπατά τους πελάτες της, υποσχόμενη μη τήρηση δεδομένων που τους εκθέτει, ενώ στην πραγματικότητα καταγράφει κρυφά τις πράξεις τους…

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  7  =