Δηλώστε τον εαυτό σας σαν κατασκευαστή στο Windows PC σας

Αν αγοράσατε τον Windows υπολογιστή σας από έναν επώνυμο κατασκευαστή, τότε είναι πιθανόν να βλέπετε κάποιες πληροφορίες του μέσα στην καρτέλα του “Συστήματος”. Μπορείτε, αν θέλετε, να αλλάξετε όλα αυτά τα δεδομένα και να δηλώσετε το εαυτό σας σαν κατασκευαστή του υπολογιστή σας, παρέχοντας μάλιστα και επιπρόσθετες πληροφορίες για εσάς.

Windows

Το παράθυρο “Σύστημα” στα Windows έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το υπολογιστή σας, όπως το μοντέλο του επεξεργαστή σας, το ποσό της εγκατεστημένης μνήμης RAM, ποια έκδοση των Windows τρέχετε κλπ. Εάν χρησιμοποιείτε ένα έτοιμο επώνυμο υπολογιστή, το παράθυρο αυτό δείχνει επιπλέον πληροφορίες του κατασκευαστή, όπως το όνομα του κατασκευαστή, τον τηλεφωνικό αριθμό υποστήριξης, την ιστοσελίδα του, τις ώρες υποστήριξης, ακόμα και ένα λογότυπο του.

Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις πληροφορίες, τροποποιώντας τες ή προσθέτοντας τις δικές σας πληροφορίες. Κάτι σαν να είσαστε εσείς ο κατασκευαστής του συστήματός σας. Ή αν θέλετε, σαν να υπογράφετε τον μηχάνημά σας (που ίσως αποδειχθεί χρήσιμο αναγνωριστικό σε περίπτωση κλοπής). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πειράξετε το μητρώο των Windows. Ας δούμε πως.

Καταρχήν, για να δείτε την υπάρχουσα κατάσταση στη καρτέλα “Σύστημα” δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στην έναρξη των Windows (ή να πατήσετε τα πλήκτρα Win + X) και από εκεί να πατήσετε την επιλογή “Σύστημα”.

1. Ας πάμε τώρα να τα αλλάξουμε ή να τα προσθέσουμε. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου. Αν δεν ξέρετε πως, τότε πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και πληκτρολογήστε την λέξη “regedit” στο παράθυρο εκτέλεσης που θα εμφανιστεί. Πατήστε το πλήκτρο OK για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου και να δηλώστε “Ναι” αν τα Windows σας ζητήσουν την άδεια για να κάνει ο επεξεργαστής μητρώου αλλαγές στον υπολογιστή σας.

2. Στον Επεξεργαστή μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή μπάρα για να περιηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OEMInformation

3. Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει ήδη τις πληροφορίες του κατασκευαστή, θα δείτε πολλές τιμές συμβολοσειράς μέσα στο κλειδί OEMInformation. Αν ο υπολογιστής σας δεν έχει καμία σχετική τιμή, θα πρέπει να τις προσθέσετε. Μπορείτε να προσθέσετε τις ακόλουθες τιμές:

  • Manufacturer
  • SupportHours
  • SupportPhone
  • SupportURL
  • Logo

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε όλες τις τιμές. Μπορείτε να προσθέσετε μόνο αυτές που θέλετε να εμφανίζονται.

4. Για να προσθέσετε μια τιμή, κάντε δεξί κλικ στο δεξί παράθυρο στο κλειδί OEMInformation και επιλέξτε “Δημιουργία” και μετά “Τιμή συμβολοσειράς”. Ονομάστε τη νέα τιμή χρησιμοποιώντας ένα από τα ονόματα από τη παραπάνω λίστα γράφοντας ακριβώς όπως το βλέπετε και χωρίς κενά.

5. Αν οι τιμές υπάρχουν ήδη, τότε απλά κάντε διπλό κλικ σε κάθε τιμή που θέλετε να αλλάξετε για να μπείτε στην καρτέλα των ιδιοτήτων της και πληκτρολογήστε τα δικά σας δεδομένα στο πεδίο “Δεδομένα τιμής” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “OK”. Μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε τις πληροφορίες, είτε να προσθέσετε νέες δικές σας, είτε να αφαιρέσετε αυτές που δεν θέλετε να φαίνονται. Αν πάλι προϋπήρχαν οι πληροφορίες του κατασκευαστή σας, τότε σημειώστε τις κάπου πριν κάνετε κάποια αλλαγή, ώστε να τις επαναφέρετε εάν τυχόν το θελήστε.

Όσο αναφορά το λογότυπο (Logo), για να το προσθέσετε, πληκτρολογήστε την πλήρη διαδρομή της εικόνας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Όπως για παράδειγμα:

C:\Secnews\favicon.bmp

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα μικρό λογότυπο εικόνα, περίπου 100 × 100 pixels και φροντίστε να είναι σε μορφή .bmp, αφού τα .png και .jpg δεν τα “διαβάζει”.

6. Όταν έχετε προσθέσει τις πληροφορίες που θέλετε, μπορείτε απλά να κλείσετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Οι αλλαγές θα αποθηκευτούν αυτόματα και θα πραγματοποιηθούν αμέσως, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Όλες οι πληροφορίες που έχετε εισάγει θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στο παράθυρο “Σύστημα”.

Αν ποτέ θέλετε να καταργήσετε τις αλλαγές, απλά πηγαίνετε πίσω στο κλειδί OEMInformation και διαγράψτε όλες τις τιμές εκτός από την τιμή Προεπιλογή (Default). Αν θέλετε να επαναφέρετε τις πληροφορίες που ήταν προηγουμένως εκεί, θα χρειαστεί να αλλάξετε κάθε αξία και να βάλετε την παλιά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.109 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).