Κυκλοφόρησε το Putty 0.71

Νέα έκδοση για το δημοφιλές πρόγραμμα PuTTy που αισίως έφτασε το νούμερο 0.71 και διορθώνει bugs τα οποία επέτρεπαν ψεύτικες αιτήσεις σύνδεσης.

PuTTy

Η τελευταία έκδοση του PuTTY SSH και Telnet client που κυκλοφόρησε στις 16-3-2019, προσθέτει προστασία εναντίων πλαστών αιτήσεων συνδέσεων και ελέγχου ταυτότητας τερματικού, που έχουν σκοπό να κλέψουν τις πληροφορίες σύνδεσης. Η νέα έκδοση 0.71 έρχεται μετά από 20 μήνες απραξίας και διορθώνει συνολικά οκτώ ζητήματα ασφάλειας.

Πέντε από τις ευπάθειες που διορθώθηκαν με το PuTTY 0.71 βρέθηκαν μέσω του προγράμματος bounty bug που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και είχε καθορίσει το ποσό των € 90,000 ως ανταμοιβή για όποιον αναφέρει σφάλματα και τρύπες στο λογισμικό με την εικοσάχρονη ιστορία του στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το PuTTY 0.71 διορθώνει και ένα σοβαρό σφάλμα υπερχείλισης που υπάρχει σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του προγράμματος-client. Μια άλλη σημαντική αδυναμία που αναφέρθηκε (μέσω του προγράμματος ανταμοιβής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) αφορά το hijacking του αρχείου βοήθειας (μορφή .CHM) στην παραλλαγή του PuTTY για τα Windows.

Εδώ μπορείτε να δείτε την λίστα με όλες τις διορθώσεις που έγιναν στην έκδοση 0.71. Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση 0.71 από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).