Εκταφή του ιδρυτή της QuadrigaCX για να βεβαιωθούν ότι είναι νεκρός


Ο Gerry Cotten, ιδρυτής της εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων QuadrigaCX ,πέθανε ξαφνικά χωρίς να πει κανέναν τον κωδικό πρόσβασης στο κρυπτογραφημένο υπολογιστή του που φύλαγε το κωδικό του ψηφιακού πορτοφολιού του. Τώρα οι πιστωτές ζητάνε την εκταφή του για να βεβαιωθούν ότι είναι νεκρός.

QuadrigaCX

Στα τέλη Ιανουαρίου, η σύζυγος του ιδρυτή της QuadrigaCX , μίας εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων κατέθεσε ότι ο σύζυγός της πέθανε ξαφνικά στην Ινδία από τη νόσο του Crohn και πήρε ακούσια στον τάφο του τουλάχιστον 137 εκατομμύρια δολάρια από τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της εταιρείας του.

Ο λόγος? Πέθανε χωρίς να δώσει σε κανένα τον κωδικό πρόσβασης στον κρυπτογραφημένο φορητό υπολογιστή του. Τώρα, οι εξοργισμένοι επενδυτές θέλουν να γίνει εκταφή του σωρού για να βεβαιωθούν ότι ο νεκρός είναι πραγματικά αυτός.

Η περίεργη αυτή ιστορία αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο , όταν η σύζυγος του Gerry Cotten, ιδρυτή της QuadrigaCX, υπέβαλε βεβαίωση δηλώνοντας ότι ο άνδρας της πέθανε ξαφνικά ενώ ήταν στην Ινδία, σε ηλικία 30 ετών. Η αιτία: επιπλοκές της νόσου του Crohn, μία πάθηση του εντέρου που σπάνια είναι θανατηφόρα. Εκείνη την εποχή, η QuadrigaCX έχασε τον έλεγχο τουλάχιστον 137 εκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία πελατών, επειδή ο κωδικός αποθηκεύτηκε σε φορητό υπολογιστή που – σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση της χήρας – μόνο ο Cotten ήξερε τον κωδικό πρόσβασης.

Η χήρα Jennifer Robertson κατέθεσε ότι προσέλαβε εμπειρογνώμονες για να προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει το φορητό υπολογιστή, αλλά και αυτοί απέτυχαν.

Την Τρίτη, οι New York Times ανέφεραν ότι τα χρήματα των πελατών της εταιρείας QuadrigaCX που δεν ανακτήθηκαν υπολογίζονται πλέον στα 250 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι αστυνομία του Καναδά – όπου βρίσκεται η QuadrigaCX – και των Ηνωμένων Πολιτειών, διερευνούν ενδεχόμενες ατασθαλίες και οι επενδυτές ζητούν την απόδειξη ότι ο Cotten είναι στην πραγματικότητα νεκρός.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους πελάτες του ανταλλακτηρίου από την Καναδική αστυνομία να προβούν σε εκταφή του σώματος του και να διενεργήσουν αυτοψία “για να επιβεβαιώσουν τόσο την ταυτότητά του όσο και την αιτία θανάτου”. Η επιστολή ανέφερε για «αμφιλεγόμενες περιστάσεις που περιβάλλουν τον θάνατο του κ. Cotten καθώς και σημαντικές απώλειες χρημάτων» και ζητά να ολοκληρωθεί η εκταφή και η αυτοψία όχι αργότερα από την “άνοιξη του 2020, λόγω ανησυχιών αποσύνθεσης”.

Ο τρόπος με τον οποίο η εκταφή και η αυτοψία θα οδηγούσαν στην ανάκτηση του κωδικού του ψηφιακού πορτοφολιού ή του υπολογιστή δεν είναι σαφής.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.