Ο ρατσισμός στο Twitter με νούμερα

twitterΚάθε εννέα δευτερόλεπτα περίπου, κάποιος στέλνει ένα δυνητικά ρατσιστικό . Μια νέα μελέτη από τους Βρετανούς Demos (PDF) προσφέρει μια πρώτη ματιά σε βάθος στη φυλετικά φορτισμένη γλώσσα που υπάρχει στο , ανακαλύπτοντας περίπου 10.000 tweets την ημέρα που χρησιμοποιούν μια γλώσσα που μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική.

Αλλά, όπως αποδεικνύεται, πολλά από αυτά τα tweets μπορεί να μην είναι υποτιμητικά, ή προσβλητικά.

Για παράδειγμα, περίπου τα μισά από αυτά τα tweets περιλαμβάνουν την έκφραση “λευκό αγόρι,” ή στα Αγγλικά “ boy,” η οποία δεν χρησιμοποιείται πάντα για κάποια φυλετική διάκριση. Άλλες πάλι είναι δυνητικά ρατσιστικές λέξεις που χρησιμοποιούνται με έναν μη υποτιμητικό τρόπο. Όταν μια τέτοια λέξη χρησιμοποιείται από τα μέλη της ομάδας είναι για να προσδώσει μια περιγραφή περιγραφή φίλων.

Στα αποτελέσματα της έρευνας τώρα, το 70% των tweets που χρησιμοποιούν ρατσιστική γλώσσα μπορεί και να μην είναι υποτιμητικά, και μόνο τα 500 έως και τα 2.000 tweets την ημέρα κατευθύνονται σε κάποιους σαφώς με καταχρηστικό τρόπο.

  Η μηχανή αναζήτησης Neeva επεκτείνεται στην Ευρώπη

“Ενώ υπάρχουν πολλές ρατσιστικές βρισιές που χρησιμοποιούνται στο Twitter, η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χρησιμοποιούνται επιζήμια ή με μισαλλόδοξο τρόπο,” ανέφερε ο εκδότης της μελέτης Jamie Bartlett στην Mail.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα tweets μπορεί να ονομάζονται ρατσιστικά χωρίς να είναι στην πραγματικότητα φυλετικά φορτισμένα – και εκείνα ίσως να έχουν ξεφύγει από τη μελέτη. Ή, όπως αναφέρεται στην έκθεση : “Η γλώσσα δεν χρειάζεται, προκειμένου να γίνει κάποιος μισητός από τους άλλους.”
Από το Twitter τώρα, δήλωσαν ότι “φιλτράρουν τα tweets ή να αφαιρούν κάτι το οποίο είναι δυνητικά προσβλητικό, και ότι μόνο τα tweets που παραβιάζουν τους όρους της υπηρεσίας, όπως ας πούμε τις άμεσες απειλές.

Μπορείτε να κατεβάσετε την έρευνα σε PDF από εδώ.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).