Το ραδιοτηλεσκόπιο MeerKAT ανακαλύπτει 1300 νέους γαλαξίες στην δοκιμαστική λειτουργία του

Το βράδυ του Σαββάτου οι αστρονόμοι που εργάζονται στο πιο ισχυρό ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, το , έθεσαν σε δοκιμαστική λειτουργία 16 δορυφορικά πιάτα του ραδιοτηλεσκοπίου και δημοσίευσαν την πρώτη εικόνα από αυτό.

MeerKAT

Τα πρώτα δοκιμαστικά αποτελέσματα ήταν απίστευτα. Ενώ λειτουργεί με μόνο το ένα τέταρτο από τα 64 πιάτα που τελικά θα περιλαμβάνει το MeerKat, το τηλεσκόπιο ήταν σε θέση να βρει νέους γαλαξίες σε μια μικρή γωνιά του σύμπαντος, όπου μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι εκεί υπήρχαν μόνο 70 γαλαξίες.

To MeerKat, βρίσκεται περίπου 350 μίλια βόρεια του Cape Town στην Νότια Αφρική. Όταν θα τοποθετηθούν και τα 64 δορυφορικά πιάτα του θα είναι το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο στον κόσμο.

Θα αποτελέσει μία από τις δύο κύριες ομάδες ραδιοτηλεσκοπίων που περιλαμβάνονται στο SKA ( Kilometer Array). To SKA είναι ένα παγκόσμιο σύνολο από δορυφορικά πιάτα συγχρονισμένα μεταξύ τους, που το έτος θα φτάσει στο αριθμό των και θα πάρει τον τίτλο του πιο ευαίσθητου ραδιοτηλεσκόπιου στον κόσμο.

  Challenger βρέθηκε μεγάλο τμήμα του μετά την τραγωδία του 1986

Το MeerΚat θα βοηθήσει τους αστρονόμους να μελετήσουν τα πάντα, από τις μαύρες τρύπες και τη σκοτεινή ενέργεια για την ανάπτυξη του πρώιμου σύμπαντος περίπου 13 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Η πρώτη εικόνα από το MeerΚat απεικονίζει διάφορους γαλαξίες με τεράστιες μαύρες τρύπες στο κέντρο τους, καθώς και ένα γαλαξία που βρίσκεται περίπου 200 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).