RaidForums λουκέτο στο μεγαλύτερο hacking forum

Αμερικάνικες και ευρωπαϊκές αρχές επιβολής του νόμου ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης ότι έκλεισαν ένα από τα μεγαλύτερα και συνέλαβαν τον διαχειριστή του.

Το , το οποίο χρησίμευε σαν μια δημοφιλή διαδικτυακή αγορά hacking εργαλείων, κλεμμένων δεδομένων, έκλεισε και κατασχέθηκε ο server του μέσω της επιχείρησης “TOURNIQUET”, όπως ανακοίνωσε η Europol.

raidforums

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος αρχές επιβολής του νόμου από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

“Η κατάσχεση του ιστότοπου RaidForums – που διευκόλυνε την πώληση κλεμμένων δεδομένων από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – και οι κατηγορίες εναντίον του διαχειριστή της αγοράς αποτελούν απόδειξη της δύναμης των διεθνών συνεργασιών του FBI”, υποστήριξε ο βοηθός διευθυντής του FBI.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας στην Ουάσιγκτον, Steven M. D’Antuono, δήλωσε:

“Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο ξεπερνά τα σύνορα, γι’ αυτό το FBI δεσμεύεται να συνεργάζεται με τους εταίρους μας για να φέρει κάθε κυβερνοεγκληματίες στη δικαιοσύνη – ανεξάρτητα από το πού ζουν στον κόσμο ή πίσω από ποια συσκευή προσπαθούν να κρυφτούν”.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο 21χρονος Diogo Santos Coelho (επίσης γνωστός στον ιστότοπο σαν “Omnipotent” και “Downloading”) από την Πορτογαλία κατηγορείται ότι λειτουργούσε τον ιστότοπο τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2022. Συνελήφθη στο Η.Β. στις 31 Ιανουαρίου και παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή της διαδικασίας έκδοσης.

  Εικόνα του James Webb περιέχει malware

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε από το The Record τον περασμένο Ιανουάριο, ο Omnipotent ανέφερε ότι δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για τις αρχές επιβολής του νόμου.

“Απλώς υποθέτω ότι το forum παρακολουθείται, αλλά στη σημερινή εποχή όλοι παρακολουθούνται. Είναι πολύ πιθανό οποιοσδήποτε ιστότοπος αυτού του μεγέθους να επιτηρείται από πολλές ομοσπονδιακές και μη ομοσπονδιακές οντότητες. Εν κατακλείδι, δεν με ενοχλεί καθώς προσπαθώ να είμαι νομοταγής πολίτης”.

Το RaidForums, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2015, και από τότε είχε αποκτήσει περίπου 500.000 μέλη. Η τεράστια παράνομη αγορά, μεταξύ άλλων, διαφήμιζε εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων και πουλούσε πρόσβαση σε διαρροές δεδομένων υψηλού προφίλ από κυβερνήσεις και εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Το RaidForums κέρδιζε χρεώνοντας διάφορα επίπεδα συνδρομής που πρόσφεραν διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης και δυνατότητες. Τα μέλη μπορούσαν να αγοράσουν πακέτα που τους επέτρεπαν να ξεκλειδώνουν λογαριασμούς, να κατεβάζουν κλεμμένες οικονομικές πληροφορίες και άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Μπορούσαν επίσης να κερδίσουν αυτά τα πακέτα δημοσιεύοντας οδηγίες σχετικά για τον τρόπο διεξαγωγής hacks και άλλων παράνομων ενεργειών.

hacking forum,RaidForums,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  9  =