Το ransomware Ziggy μοιράζει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης στα θύματά του

O προγραμματιστής του Ziggy σταματάει τους εκβιασμούς και μοιράζει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης στα θύματά του.

Ransomware

Το ransomware Ziggy ransomware έκλεισε τις παράνομες δραστηριότητές του και μοίρασε στα θύματά του τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης, μετά από ανησυχίες του προγραμματιστή του σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητα των αστυνομικών και τους φόβους του ότι θα συλληφθεί.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο διαχειριστής του Ziggy Ransomware ανακοίνωσε στο Telegram ότι τερματίζει τη λειτουργία του ransomware και θα μοιράσει όλα τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Ο ίδιος διαχειριστής του ransomware είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η ομάδα του δημιούργησε το ransomware για να κερδίσει χρήματα, καθώς ζουν σε μια “χώρα τρίτου ”.

Αφού αισθάνθηκε ένοχος για τις πράξεις του και εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις πρόσφατες επιχειρήσεις εναντίον των ransomware Emotet και Netwalker, ο διαχειριστής αποφάσισε να σταματήσει τον εκβιασμό και να μοιράσει όλα τα κλειδιά.

Έτσι σήμερα, ο διαχειριστής του Ziggy ransomware δημοσίευσε ένα αρχείο SQL που περιέχει 922 κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Για κάθε θύμα, το αρχείο SQL απαριθμεί τρία κλειδιά που απαιτούνται για την αποκρυπτογράφηση των κρυπτογραφημένων αρχείων τους.

Ο διαχειριστής του ransomware δημοσίευσε επίσης έναν αποκρυπτογράφο στο VirusTotal όπου τα θύματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κλειδιά που αναφέρονται στο αρχείο SQL.

Εκτός από το αρχείο αποκρυπτογράφησης και την SQL, ο διαχειριστής ransomware μοιράστηκε τον πηγαίο ενός διαφορετικού αποκρυπτογράφου που περιέχει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης για εκτός ς μηχανήματα.

Οι μολύνσεις Ransomware χρησιμοποιούν κλειδιά αποκρυπτογράφησης εκτός σύνδεσης για την αποκρυπτογράφηση θυμάτων που έχουν μολυνθεί, ενώ δεν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο ή δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στον διακομιστή εντολών και ελέγχου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).