RARBG κατέβασαν ρολά

Το RARBG, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους torrent στον κόσμο, είπε “αντίο” σε εκατομμύρια χρήστες. Ο ιστότοπος, ο οποίος ήταν μια εξέχουσα και σταθερή πηγή εκδόσεων νέων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, ανέφερε διάφορους λόγους πίσω από την απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία της. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

rarbg logo

Το RARBG ιδρύθηκε το 2008, εξελίχθηκε για να γίνει βασικός παίκτης στην torrent σκηνή.

Ο ιστότοπος δεν είχε μόνο εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά ήταν και ένας σημαντικός κόμβος κυκλοφορίας, γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ της σκηνής και του δημόσιου πειρατικού κοινού.

Σήμερα, η δεκαπενταετής λειτουργία του ιστότοπου ολοκληρώθηκε απροσδόκητα. Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου, η ομάδα αποχαιρετά.

Το RARBG αναφέρει πολλούς λόγους πίσω από την αιφνιδιαστική απόφαση, όπως προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον COVID που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο ενός από τους εμπλεκόμενους. Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επηρέασε επίσης την ομάδα, με το RARBG να υποδηλώνει ότι είχε μέλη που πολεμούσαν και στις δύο πλευρές.

rarbg

“Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς – μερικοί από τους ανθρώπους της ομάδας μας πέθαναν λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού, άλλοι εξακολουθούν να υποφέρουν από τις παρενέργειές του – και δεν μπορούν να εργαστούν καθόλου. Μερικοί πολεμούν επίσης τον πόλεμο στην Ευρώπη – και ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ», γράφει η ομάδα.

Το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας στα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη έπαιξε επίσης το ρόλο του. Με έσοδα να δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με το αυξανόμενο κόστος, το κλείσιμο του ιστότοπου φαινόταν τελικά η καλύτερη λύση.

“Ο πληθωρισμός κάνει αδύνατο να καλύψουμε τα καθημερινά μας έξοδα. Επομένως, δεν μπορούμε πλέον να διευθύνουμε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς τεράστια έξοδα που δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε από την τσέπη μας. Μετά από ομόφωνη ψηφοφορία, αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε πλέον να το κάνουμε”.

“Λυπούμαστε :( Αντίο”, καταλήγει το μήνυμα.

Ο τερματισμός σηματοδοτεί επίσης το τέλος των δημοφιλών κυκλοφοριών RARBG, πολλές από τις οποίες κυκλοφορούσαν και μέσω άλλων πειρατικών ιστοσελίδων. Αυτές οι εκδόσεις υψηλής ποιότητας, δεν περιλάμβαναν ποτέ CAM, (εκτός από τις πρώτες μέρες της ομάδας) είναι από τις πιο πολύ κατεβασμένες στην ιστορία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

RARBG,torrent

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).