Ταχύτερη και με περισσότερη μνήμη η νέα έκδοση του Raspberry Pi

Ισχυρότερο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη προσφέρει το Pi 2 Model B, η νέα έκδοση του οικονομικού υπολογιστή Raspberry Pi.

Raspberry Pi

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Raspberry Pi 2 Model B είναι περίπου έξι φορές πιο ισχυρό από την προηγούμενη έκδοση του υπολογιστή, (Model B+). Ωστόσο, μάλλον θα χρειαστεί αυτή την ισχύ, καθώς αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από άλλα  αντίστοιχα μηχανήματα, όπως τα Arduino, Galileo, Gizmo 2, BeagleBone και Hummingboard.

Οι βασικές διαφορές με την προηγούμενη έκδοση έχουν ως εξής: η είναι πλέον quad αντί για single core, κάτι που επιτρέπει είτε περισσότερη ισχύ είτε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (ανάλογα με τις απαιτήσεις). Επίσης, ο Cortex A7 «τρέχει» πλέον στα 800MHz αντί για τα 700ΜΗz, ενώ υπάρχει ένα GB RAM.

Στο ίδιο πνεύμα με τους προκατόχους του, οι κάτοχοί του θα πρέπει να «προσθέσουν» το δικό τους πληκτρολόγιο, μια κάρτα MicroSD που περιέχει λειτουργικό σύστημα και οθόνη.

Όπως είπε ο δημιουργός, Έμπεν Άπτον, στο BBC, πρόκειται πλέον για ένα «αληθινό» PC- έναν υπολογιστή με τον οποίο μπορεί να κάνει κάποιος τα περισσότερα από όσα πράγματα θα έκανε με ένα κανονικό PC, όπως να σερφάρει στο Διαδίκτυο, να δει βίντεο, να παίξει παιχνίδια, αλλά και να μάθει προγραμματισμό: το Raspberry Pi 2 Model B φέρει μαζί του τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζονται τα μικρά παιδιά για να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο του προγραμματισμού. Κατά τα άλλα, τονίζει ο Άπτον, τα υπόλοιπα έχουν παραμείνει ίδια.

  Mastodon vs Twitter

Ο υπολογιστής μπορεί να «τρέξει» μια ποικιλία συστημάτων βασισμένων στο , αλλά οι δημιουργοί του έχουν υποσχεθεί ότι θα μπορεί να υποστηρίξει και το επόμενο λειτουργικό της Microsoft. Το κόστος του ανέρχεται μόλις στα 35 δολάρια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).