Πρόσφεραν χρήματα στην Raspberry Pi για να εγκαταστήσει malware

Το Pi Foundation φαίνεται ότι κατάφερε να τραβήξει την προσοχή διανομέων κακόβουλου λογισμικού που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους δημοφιλείς μίνι-υπολογιστές για να παραδώσουν προεγκατεστημένα .raspberry pi

Το Ίδρυμα Raspberry Pi έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη στις 23 Δεκεμβρίου. Με ένα παρουσίασε ένα ενός που τους πρόσφερε χρήματα για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στα μηχανήματα Raspberry Ρi πριν αποσταλούν στους πελάτες τους.

Το Raspberry Ρi είναι ένας εξαιρετικά απλός υπολογιστής αλλά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Λόγω του χαμηλού κόστους του Raspberry Ρi, το Ίδρυμα έχει πουλήσει πάνω από 4 εκατομμύρια μονάδες μέχρι σήμερα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Raspberry Ρi παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία: Το Raspberry Pi Zero – έναν προγραμματιζόμενο υπολογιστή που κοστίζει μόλις 5 δολάρια, και μπορεί να καταταχθεί σαν ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου.

  Προσοχή: Απάτες στην αρχική σελίδα του Edge

Ας περάσουμε όμως στο επίμαχο e-mail: Την περασμένη Τετάρτη, ένα email από την “Linda” ζήτησε από την υπεύθυνη επικοινωνίας του ιδρύματος Liz Uptonto να εγκαταστήσουν ένα ύποπτο εκτελέσιμο αρχείο στα Raspberry Pi. Για αυτό οι διανομείς του malware πρόσφεραν χρήματα “ανά εγκατάσταση.”

Το email εξήγησε περαιτέρω ότι η εγκατάσταση του εκτελέσιμου αρχείου θα δημιουργήσει μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας του χρήστη που θα τον μεταφέρει στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

“Αυτός είναι ο στόχος μας” αναφέρει το μήνυμα.

Το όνομα της εταιρείας που εργάζεται η Linda δεν αποκαλύφθηκε από το Raspberry Ρi Foundation.

Προφανώς, οι διανομείς του κακόβουλου λογισμικού επέλεξαν λάθος εταιρεία, ο οποία αρνήθηκε την προσφορά, αλλά το περιστατικό θέτει εκ νέου ερωτήματα για τις συμφωνίες που γίνονται κάτω από το τραπέζι, με εταιρείες που διανέμουν δημοφιλή και “αξιόπιστα” προϊόντα.

Δείτε το screenshot του e-mail

raspberry pi

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).