Δημιουργήστε ένα δίσκο ανάκτησης USB για τα Windows 8-8.1

Τα Windows 8.1 και Windows 8 διαθέτουν ένα πολύ χρήσιμο βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα recovery USB. Αν συμβεί κάτι στο λειτουργικό σας σύστημα, ας πούμε δεν μπορεί να ξεκινήσει, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το USB για να ανακτήσετε τα Windοws 8, τα Windοws RT, τα Windοws 8.1, ή τα Windows RT 8.1.

Ο δίσκος αυτός θα σας είναι πολύ χρήσιμος στην περίπτωση που δεν έχετε άλλα bootable μέσα, π.χ. τον δίσκο εγκατάστασης των Windows. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας USB χωρίς εργαλεία τρίτων.

Συνδέστε στον υπολογιστή σας ένα USB flash drive που έχει μέγεθος τουλάχιστον 4 GB. Όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτό θα διαγραφούν, οπότε αν έχετε αποθηκευμένο κάτι χρήσιμο κρατήστε αντίγραφο ασφαλείας πριν προχωρήσετε.

Ανοίξτε την οθόνη Έναρξης και πληκτρολογήστε Recovery. Επιλέξτε Create a recovery drive από τα αποτελέσματα αναζήτησης:

Recovery Windows

Εναλλακτικά, ανοίξτε το run πατώντας μαζί τα πλήκτρα το Win + R και πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στο πλαίσιο:

RecoveryDrive

run
Δώστε πρόσβαση στην εφαρμογή από το UAC αν εμφανιστεί το γνωστό παράθυρο. Θα τρέξει ο οδηγός της του Recovery Drive.
Αν έχετε φορητό υπολογιστή με διαμέρισμα αποκατάστασης OEM, θα έχετε τη δυνατότητα να αντιγράψετε το περιεχόμενό του στη μονάδα ανάκτησης σας. Το πλαίσιο “Copy contents from the recovery partition to the recovery drive” πρέπει να είναι τσεκαρισμένο.

Recovery Drive wizard
Μόλις έχετε αντιγράψει το διαμέρισμα στη μονάδα ανάκτησης, προαιρετικά,μπορείτε να διαγράψετε το διαμέρισμα OEM, χρησιμοποιώντας τον οδηγό της μονάδας ανάκτησης.

Σας συνιστούμε να μην το διαγράψετε, καθώς μπορεί να χαλάσει και ενσωματωμένο χαρακτηριστικό Ανανέωση και Επαναφορά των Windows 8. Καλό θα ήταν να κρατήσετε το διαμέρισμα ανάκτησης.

Στο screenshot που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω, η επιλογή “Copy contents from the recovery partition to the recovery drive” είναι γκρι γιατί ο υπολογιστής που δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό δεν χρησιμοποιεί Windows σε έκδοση OEM.
Ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης και περιμένετε μέχρι να αντιγραφούν όλα τα απαραίτητα αρχεία.

Είστε έτοιμοι. Την επόμενη φορά που το PC σας ή ο φορητό σας υπολογιστής, αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα USB που μόλις δημιουργήσατε για να ανακτήσετε το σύστημά σας.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).