Η Red Hat προσπαθεί να το μαζέψει μετά τις αλλαγές του αποθετηρίου

Η κοινότητα του ανοιχτού κώδικα αναστατώθηκε μετά την ανακοίνωση της Red Hat την περασμένη εβδομάδα που ανέφερε ότι θα άρχιζαν να περιορίζουν την πρόσβαση στις πηγές του Red Hat Enterprise τοποθετώντας τις πίσω από το Customer Portal της Red Hat και η δημόσια διανομή των πηγών θα περιοριστεί στις πηγές του CentOS Stream.

Αυτό με τη σειρά του προκαλεί προβλήματα στις δωρεάν παράγωγες διανομές όπως το AlmaLinux που δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Η Red Hat εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση στο blog της προσπαθώντας να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις επικρίσεις.

redhat

Το blog του Red Hat εμφάνιση μια ανάρτηση του Mike McGrath, τον Αντιπρόεδρο του Core Platforms Engineering της Red Hat. Η δημοσίευση μιλάει για τη “δέσμευση της Red Hat στον ανοιχτό κώδικα”.

“Παρά τα όσα λέγονται επί του παρόντος για το Red Hat, κάνουμε τη σκληρή δουλειά μας εύκολα προσβάσιμη σε μη πελάτες. Η Red Hat χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιεί πάντα ένα μοντέλο ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα. Όταν βρίσκουμε ένα σφάλμα ή γράφουμε ένα νέο χαρακτηριστικό, μοιραζόμαστε τον κώδικά μας. Αυτό ωφελεί όλους στην κοινότητα, και όχι μόνο την Red Hat και τους πελάτες μας.

Θα μοιραζόμαστε πάντα τον κώδικά μας και θα τηρούμε τις άδειες ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, οι οποίες περιλαμβάνουν την GPL. Όταν λέω ότι τηρούμε τις άδειες ανοιχτού κώδικα που ισχύουν για τον κώδικά μας, το εννοώ.

Αισθάνομαι ότι ένα μεγάλο μέρος του θυμού από την πρόσφατη απόφασή μας προέρχεται είτε από αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν για τον χρόνο, την προσπάθεια και τους πόρους που διατίθενται από την RHEL είτε από αυτούς που θέλουν να το επανασυσκευάσουν την δουλειά μας για δικό τους κέρδος. Αυτή η απαίτηση για τον κώδικα του RHEL είναι ανειλικρινής.

Η απλή αναδόμηση κώδικα, χωρίς προσθήκη αξιόλογων αλλαγών με οποιονδήποτε τρόπο, αποτελεί πραγματική απειλή για τις εταιρείες ανοιχτού κώδικα παντού. Είναι μια πραγματική απειλή για τον ανοιχτό κώδικα, και μια απειλή που έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει τον ανοιχτό κώδικα σε μια δραστηριότητα αποκλειστικά για τους χομπίστες και τους hacker”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση στο blog της Red Hat.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Red Hat

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).