Red Hat: πετάει τον Shadowman και αλλάζει λογότυπο

Πριν από δεκαετίες, η Red Hat παρουσίασε το λογότυπό της που το ονόμαζε . Ωστόσο, οι καιροί αλλάζουν και για τις εταιρείες. Πείτε αντίο στον Shadowman!

Red Hat

Σαν Διευθύνων Σύμβουλος της Red Hat, ο Jim Whitehurst δημοσίευσε το παρακάτω tweet:

“Πριν από 26 χρόνια, η @RedHat έκανε ένα ανούσιο ξεκίνημα με τα κέντρα δεδομένων με τα αντίγραφα ενός λειτουργικού συστήματος που βασιζόταν στο Linux. Σήμερα είμαστε ο κορυφαίος πάροχος λύσεων ανοιχτού κώδικα για το υβριδικό σύννεφο των επιχείρησεων. Έχουμε εξελιχθεί – και μαζί εξελίχθηκε και το λογότυπό μας.”

Η Red Hat δεν κάνει αυτή την κίνηση επειδή, όπως ίσως νομίζετε, την αγόρασε η IBM. Και το νέο δεν θα ήταν ποτέ ένα καπέλο σε χρώμα μπλε.

Την πραγματική αιτία της αλλαγής την ανέφερε ο Tim Yeaton, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Red Ηat και επικεφαλής του μάρκετινγκ:

“Μια έρευνα στις αρχές του 2017 αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι έβλεπαν τον Shadowman σαν ένα απαίσιο . Τους φαινόταν ύπουλος.’

  HackBGRT : Αλλάξτε το λογότυπο εκκίνησης των Windows

Οι ερωτηθέντες μπορεί να μην ήξεραν τίποτα για το λειτουργικό της Red Hat, αλλά πίστευαν ότι ο άνθρωπος με τις σκιές δεν μπορούσε να τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο Shadowman, και ο λόγος υπάρξής του είναι γιατί οι συνιδρυτές της Red Ηat, Bob Young και Marc Ewing, ξεκίνησαν την εταιρεία από την ντουλάπα ραπτικής της γυναίκας του Young. Όμως είναι σαφές ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

Έτσι, η Red Hat, ως εταιρεία ανοιχτού κώδικα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια αλλαγή του λογότυπου της εταιρείας, την πρώτη μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Ο Yeaton αναφέρει για το νέο logo:

Αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της Red Ηat στα κέντρα δεδομένων από διανομέα αντιγράφων ενός Linux λειτουργικού συστήματος (για να μην αναφέρουμε τις κούπες και τα μπλουζάκια) στον κύριο παγκόσμιο πάροχο λύσεων ανοιχτού κώδικα για περιβάλλοντα υβριδικού Cloud επιχειρήσεων … Κάποιος εργάζεται καθημερινά με τις μεγαλύτερες εταιρείες και τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξει και να εκτελέσει λύσεις κρίσιμης σημασίας για την αποστολή τους. Ξεφύγαμε από τις σκιές.

Από τεχνική άποψη, το νέο λογότυπο θα εμφανίζεται καλύτερα. Το παλαιότερο λογότυπο της Red Hat ήταν ανεπαρκές σε σημερινές ψηφιακές μορφές, ειδικά σε συσκευές με μικρές οθόνες όπως τα .

  Debian GNU/Linux 11.4 Bullseye ISO

Προσωπικά, ο Shadowman συνεχίζει να μου αρέσει και βρίσκω το νέο λογότυπο της Red Hat μάλλον θαμπό. Φυσικά η Red Ηat δεν χρειαζόταν να αλλάξει logo για να με πείσει ότι είναι μια μεγάλη Linux εταιρεία.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  12  =  20