Μετονομάστε πολλά αρχεία ταυτόχρονα στα Windows 8, 8.1 και 7

Μπορείτε να μετονομάσετε ένα αρχείο στην Εξερεύνηση των επιλέγοντας το και πατώντας F2. Τι γίνεται όμως όταν θέλετε να μετονομάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα; Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές εφαρμογές διαχείρισης αρχείων που σας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Για παράδειγμα, το Total έχει ένα πραγματικά εντυπωσιακό εργαλείο που ονομάζει “Multi-Rename.”

tweak windows

Όμως εμείς εδώ στο iGuRu.gr επιμένουμε να τα κάνουμε όλα χωρίς εργαλεία τρίτων. Γνωρίζετε ότι Explorer, ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων των Windows 8 (και όχι μόνο), σας επιτρέπει να μετονομάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα;

Ας δούμε πως

1. Ανοίξτε ένα φάκελο με πολλά αρχεία στο .  Για να τον ανοίξετε εύκολα μπορείτε να πατήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης Win + E μαζί στο πληκτρολόγιο σας.

Επιλέξτε περισσότερα από ένα αρχείο ή φάκελο. Για να το κάνετε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ σε κάθε αρχείο και στη συνέχεια αφήστε το πλήκτρο Ctrl. Ένας άλλος τρόπος για να επιλέξετε τα αρχεία είναι χρησιμοποιώντας τα βελάκια και το space. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl, και πατήσετε τα πλήκτρα με τα βέλη για να επιλέξετε πολλαπλά αρχεία χρησιμοποιώντας το πλήκτρο διαστήματος ( ). Για να τα επιλέξετε όλα πατήστε μαζί Ctrl+A.

iguru dirs
Τώρα πιέστε το πλήκτρο F2 στο πληκτρολόγιο. Το όνομα του πρώτου αρχείου θα γίνει επεξεργάσιμο.
Άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι αφού επιλέξετε όλους τους φακέλους ή τα αρχεία να κάνετε δεξί κλικ σε έναν φάκελο και rename, ή μετονομασία.

iguru rename
Γράψτε το επιθυμητό όνομα στο φάκελο η το αρχείο. Όλα τα ονόματα θα αλλάξουν με αυτό που πληκτρολογήσατε, μαζί με έναν αύξοντα αριθμό.

renamed

Αν κάποιο όνομα φακέλου περιέχει τελεία (όπως τον φάκελο iGuRu.gr το τελευταίο μέρος δεν θα αλλάξει όπως βλέπετε και στην τελευταία φωτογραφία.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).