Επαναφορά προηγούμενων εκδόσεων στα Windows 10

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να επαναφέρετε μία προηγούμενη αρχείων, ή φακέλων, ή και Δίσκων στα 10.

windows

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα αρχείο στον σας είτε γιατί κατά λάθος το τροποποιήσατε ή γιατί το διαγράψατε, τότε πιθανά να το βρείτε μέσα από μία προηγούμενη έκδοση που υπάρχει κάπου αποθηκευμένη στον υπολογιστή σας. Οι “προηγούμενες εκδόσεις” που διαθέτουν τα Windows 10 σας δίνουν τη δυνατότητα να επαναφέρετε μια προηγούμενη έκδοση των αρχείων σας, ή των φακέλων σας ή και των δίσκων σας που έχουν αποθηκευτεί ως τμήμα ενός σημείου επαναφοράς, ή ενός ιστορικού αρχείων, ή / και του Windows Backup.

Εάν ένα αρχείο, ή φάκελος ή δίσκου ΔΕΝ περιλαμβάνεται σε ένα σημείο επαναφοράς, ή δεν βρίσκεται εντός ενός ιστορικού αρχείων ή δεν περιλαμβάνεται μέσα σε ένα αντίγραφο των Windows, τότε δεν θα υπάρχουν προηγούμενες εκδόσεις που να διατίθενται για αυτό.

Αν θέλετε να επαναφέρετε μία προηγούμενη έκδοση ενός αρχείου, τότε κάντε τα εξής:
1. Κάντε δεξί επάνω στο αρχείο που θέλετε να επαναφέρετε και στο αναδυόμενο μενού πηγαίνετε κάτω κάτω στις ιδιότητες. Κάντε κλικ σε αυτή την επιλογή (Ιδιότητες).
2. Στο παράθυρο των Ιδιοτήτων του κινηθείτε στην καρτέλα “Προηγούμενες εκδόσεις” και περιμένετε μέχρι τα Windows να “φορτώσουν” όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του αρχείου (αν υπάρχουν).
3. Σε περίπτωση που θα βρει έστω και μία προηγούμενη έκδοση θα σας την αναγράψει δίνοντας σας για την ημερομηνία και ώρα αποθήκευσής της.


4. Αν κάποια από τις εκδόσεις αυτές σας καλύπτει τότε πατήστε το πλήκτρο “Άνοιγμα” για να την δείτε, προς επιβεβαίωση ότι είναι αυτό που αναζητάτε.

  Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα Windows ξεκινούν τους δίσκους από το C ;


Σημείωση: Δεν μπορείτε να ανοίξετε ή να αντιγράψετε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων που δημιουργήθηκαν από αντίγραφα ασφαλείας των Windows, αλλά μπορείτε να τις επαναφέρετε. Το πλήκτρο “Άνοιγμα” σας δίνει και το δικαίωμα για “Άνοιγμα στο ιστορικό αρχείων”. Αν το επιλέξετε τότε η επαναφορά θα γίνει στο Ιστορικό Αρχείων.
5. Από την στιγμή που έχετε βεβαιωθεί ότι είναι αυτό που απεγνωσμένα ψάχνατε τόση ώρα, τότε πατήστε το πλήκτρο “Επαναφορά” για να επαναφέρετε το αρχείο στην θέση του υπάρχοντος.


Σημείωση : Εάν το κουμπί Επαναφορά δεν είναι διαθέσιμο (γκρίζο), τότε αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επαναφέρετε μια προηγούμενη έκδοση του αρχείου στην αρχική του θέση. Πιθανά όμως να έχετε την δυνατότητα να το ανοίξετε ή να το αποθηκεύσετε σε διαφορετική θέση.
5.α. Αν επιλέξατε “Επαναφορά”, τότε ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιλέξετε τον τρόπο για να αντικαταστήσετε το αρχείο, εάν ένα υπάρχον αντίγραφο υπάρχει ήδη σε αυτή τη θέση. Επίσης θα προειδοποιηθείτε ότι η προηγούμενη έκδοση θα αντικαταστήσει την τρέχουσα έκδοση και η αντικατάσταση δεν μπορεί να αναιρεθεί.
5.β. Εάν επιλέξετε “Επαναφορά σε”, τότε θα πρέπει να περιηγηθείτε και να επιλέξετε την θέση πού θέλετε να επαναφέρετε την προηγούμενη έκδοση του αρχείου σας και να κάνετε κλικ στο “Επιλογή φακέλου”.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία ισχύει και για την επαναφορά ενός ολόκληρου φακέλλου ή ενός ολόκληρου δίσκου.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).