Νέo Robolinux και τρέξτε κάθε εφαρμογή των Windows σε Linux

Το , ένα μια γρήγορη και εύκολη στη χρήση διανομή βασισμένη στο Debian που χρησιμοποιεί σαν περιβάλλοντα εργασίας το GNOME αλλά και το Xfce. Το λειτουργικό μόλις ενημερώθηκε στην έκδοση 7.9.2.Robolinux

Το λειτουργικό ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να “μετακομίσουν” από τα σε Linux χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές. Ένα εργαλείο που περιέχει το λειτουργικό σύστημα και ονομάζεται ονομάζεται Stealth VM Software δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να τρέξουν εφαρμογές των Windows σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Φυσικά δεν είναι ακόμα σαφές το αν το συγκεκριμένο project είναι νόμιμο. Είναι πολύ περίεργο το ότι η Microsoft δεν έχει κινηθεί ακόμα νομικά εναντίων των προγραμματιστών της εν λόγω διανομής.

Ως συνήθως, κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού Rοbolinux φέρνει και κάτι νέο, όπως την πλήρη κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου, συχνές αλλαγές για την συμβατότητα των Windows, ή κάτι άλλο.

Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος καθιστά διαθέσιμη την υπηρεσία Popcorn Time που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές online.

Η ανάπτυξη ενός εικονικού περιβάλλοντος με Windows είναι ήδη αρκετά αμφιλεγόμενη από νομικής πλευράς, ειδικά για μια διανομή Linux. Τώρα, που οι προγραμματιστές του project πρόσθεσαν και την υπηρεσία Popcorn Time από προεπιλογή, η οποία είναι παράνομη σε πολλές χώρες, το λειτουργικό μπορεί να χαρακτηριστεί σαν η πρώτη παράνομη διανομή Linux που κυκλοφορεί.


Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Stealth VM Software και το Rοbolinux στο changelog της διανομής.

Download Rοbolinux

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).