Ρωσία νομοσχέδιο επιτρέπει πειρατικό περιεχόμενο

Ένα νομοσχέδιο που υποβλήθηκε στο ρωσικό κοινοβούλιο θα επιτρέπει την αντιγραφή και διανομή ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και άλλου δυτικού περιεχομένου χωρίς άδεια από τους κατόχους δικαιωμάτων.

russian piracy

Σε μια επιστολή προς το ρωσικό κοινοβούλιο, οι τηλεοπτικές εταιρείες και οι νομικές υπηρεσίες τους αναφέρουν ότι η καθοδήγηση των Ρώσων σε πειρατικά sites θα βλάψει τους κατόχους δικαιωμάτων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Σαν μια χώρα που ισχυρίζεται τακτικά ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ρώσοι νομοθέτες φαίνεται να έχουν άφθονο χρόνο για να συζητήσουν πώς οι πολίτες της χώρας θα συνεχίσουν να ψυχαγωγούνται με περιεχόμενο κυρίως των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο που υποβλήθηκε τον Απρίλιο επιδιώκει τροποποιήσεις στις διατάξεις του ομοσπονδιακού νόμου αριθ. 46-FZ της 8ης Μαρτίου του 2022.

Online Piracy: Η ιστορία της πειρατείας πριν το World Wide Web

Όσον αφορά την πνευματική ιδιοκτησία, ο νόμος αναφέρει ότι η χρήση περιεχομένου που κυκλοφορεί νόμιμα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου δεν αποτελεί παραβίαση αποκλειστικών δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι η εισαγωγή αγαθών μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς άδεια από τον κάτοχο των δικαιωμάτων.

flfz

Όταν οι δυτικές εταιρείες αποφάσισαν να σταματήσουν τις συναλλαγές τους με τη Ρωσία σαν απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία υποστήριζε ότι αυτό ισοδυναμούσε με κατάχρηση της εξουσίας τους. Έτσι σαν αποτέλεσμα, η Ρωσία δεν αισθάνεται πλέον δεσμευμένη από περιορισμούς αδειοδότησης και θα προμηθεύεται το ίδιο περιεχόμενο από αλλού, όποτε αυτό απαιτείται.

Το νομοσχέδιο που υποβλήθηκε τον Απρίλιο επιδιώκει σημαντικές τροποποιήσεις στον νόμο αριθ. 46-FZ που θα επιτρέψουν στο δυτικό περιεχόμενο με αποκλειστικά ξένα δικαιώματα να μεταφραστεί, να αναπαραχθεί/αντγραφεί και να διανεμηθεί δημόσια χωρίς την άδεια που απαιτείται από τους κατόχους δικαιωμάτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

πειρατικό περιεχόμενο

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).