Η Ρωσία θέλει να χρησιμοποιήσει κρατούμενους σε θέσεις πληροφορικής

Φαίνεται ότι στην Ρωσία υπάρχει μεγάλη έλλειψη από τεχνικό δυναμικό εξειδικευμένο στην πληροφορική, καθώς οι αρχές σκέφτονται να επιστρατεύσουν τους φυλακισμένους για να καλύψουν την ζήτηση.

russia,πληροφορική

Είστε Ρώσος χάκερ και σας έχουν συλλάβει; Εκτίετε ποινή φυλάκισης για παράνομο ransomware; Σας έχουν απαγορεύσει να ακουμπήσετε πληκτρολόγιο για τα επόμενα 5 χρόνια; Κανένα πρόβλημα! Η Κυβέρνηση της Ρωσίας θα ανοίξει και πάλι την αγκαλιά της προς εσάς αφού αντιμετωπίζει έλλειψη εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής.

Αυτός είναι ο δρόμος που φαίνεται ότι αναγκάζεται να ακολουθήσει η Ρωσία, λόγω της εγκατάλειψης πολλών ειδικών των υπολογιστών από τη χώρα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Από την έναρξη της ρωσικής “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, περισσότερα από 10.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών πληροφορικής από τις Yandex, HeadHunter, MTS, MegaFon και άλλες εταιρείες, δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή καλώντας για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Στις 28 Φεβρουαρίου, πηγές της ρωσικής εφημερίδας Kommersant ανέφεραν ότι υπάλληλοι πολλών ρωσικών εταιρειών πληροφορικής συντονίζουν τις προσπάθειες να εγκαταλείψουν τη χώρα εν μέσω δυτικών κυρώσεων. Και όπως φαίνεται η χώρα όντως έχει εκροές από εξειδικευμένους τεχνικούς πληροφορικής.

Έτσι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει φυλακισμένους, ειδικούς της πληροφορικής που καταδικάστηκαν σε καταναγκαστική εργασία, ως απομακρυσμένους εργαζόμενους για εγχώριες εμπορικές εταιρείες, ένα σχέδιο που είχε προταθεί από Ρώσους επιχειρηματίες που αγωνίζονται να βρουν ανθρώπους για ρόλους πληροφορικής.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν σχεδόν 95.000 κενές θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής, που έχουν παραμείνει ανεκπλήρωτες στη Ρωσία από τις 21 Μαρτίου.

Η Ρωσική Ένωση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (RAEC) εκτιμά ότι μεταξύ 70.000 και 100.000 ειδικοί πληροφορικής θα φύγουν από τη Ρωσία για υπερπόντιους προορισμούς, όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Γεωργία, Κύπρο και Καναδά, που κατά την άποψη τους είναι οι πιο ελκυστικές τοποθεσίες.

Σύμφωνα με το International Center for Prison Studies, το σύστημα φυλακών της Ρωσίας φιλοξενεί σήμερα σχεδόν 466.000 κρατούμενους. Αυτό είναι περίπου 323 κρατούμενοι για κάθε 100.000 πολίτες, ο εικοστός τρίτος υψηλότερος δείκτης στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ και τους 629 κρατούμενους ανά 100.000 άτομα. Είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς Ρώσοι τρόφιμοι είναι γνώστες πληροφορικής.

prison 2

Η Ελλάδα κατέχει την 138η θέση, με 105 κρατούμενους ανά 100.000 πολίτες και με συνολικό αριθμό  11.131 άτομα (Σεπτέμβριος του 2021).

Ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι και η είδηση ότι στις αρχές της εβδομάδος ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία έκλεψαν αγροτικά οχήματα John Deere αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τη χώρα, αλλά γρήγορα διαπίστωσαν ότι αυτά απενεργοποιήθηκαν εξ αποστάσεως από την εταιρεία, καθιστώντας τον εξοπλισμό άχρηστο!.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Σκέψεις μου :

    Α) και στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις γνώσεις των πληροφορικάριων προς όφελος του κράτους (αν το επιθυμούν οι ίδιοι οι έγκλειστοι και θέλουν να μειώσουν ή να εξαλείψουν τις ποινές τους).

    Β) στην Ελλάδα, στα σωφρονιστικά καταστήματα υπάρχουν γιαγιάδες που πουλάνε τερλέγκια, μπανανάδες που δεν έκοψαν απόδειξη και καστανάδες που δεν έχουν ταμειακή μηχανή, την ίδια ώρα που οι πραγματικοί εγκληματίες είναι “έξω”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).