Η Ρωσία θέλει τον πηγαίο κώδικα της Apple

Το Reuters αναφέρει ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ζητήσει συνάντηση με την και την SAP. Θα ζητήσουν ρητά από τις δύο μεγάλες εταιρείες λογισμικού να δώσουν στην κυβέρνηση πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα τους, έτσι ώστε να κατανοήσουν πώς λειτουργεί και πως οι τακτικοί τους χρήστες-πολίτες, που χρησιμοποιούν ένα iPhone ή Mac δεν κατασκοπεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα Ηνωμένα Έθνη.

Apple Source Code

Σύμφωνα με την , το αίτημα αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της συζήτησης των ΗΠΑ και της Ευρώπης για το αν πρέπει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Το μεγάλο ερώτημα ήρθε μέσω του υπουργού Επικοινωνιών της Ρωσίας, Nikolai Nikiforov, ο οποίος συναντήθηκε με τον διευθυντή της Αpple, Peter Engrob Nielsen. Η πρόταση αποσκοπεί στον καθησυχασμό των Ρώσων πολιτών ότι τα τους και οι προσωπικές πληροφορίες παραμένουν ιδιωτικές.

Προφανώς, το έναυσμα για αυτό το αίτημα σχετίζεται με τις αποκαλύψεις του το . Και άλλες έχουν τους ίδιους φόβους, αλλά μέχρι στιγμής καμία από αυτές δεν έχει ζητήσει από την Apple να αποκαλύψει τον πηγαίο κώδικα της.

  Συνελήφθη ένας 51χρονος για πειρατεία συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

Η Αpple δημοσιεύει τακτικά τμήματα του πηγαίου κώδικα στην ιστοσελίδα Open Source της. Μέχρι στιγμής, τόσο η Apple όσο και η SAP έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν σχετικά με αυτήν την ιστορία και μένει να δούμε αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Ρωσίας.

Secnews.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


49  +    =  56