Ρώσοι hackers εισέβαλαν στα δίκτυα του Λευκού Οίκου

Ρώσοι φέρεται να έχουν παραβιάσει τα συστήματα υπολογιστών του Λευκού Οίκου. Όπως αναφέρει το CNN, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο μη δημοσιοποιημένο πρόγραμμα του προέδρου Obama.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ήταν μία από τις πιο εξελιγμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που έχει γίνει ποτέ κατά των κυβερνητικών δικτύων της χώρας.
Ο Λευκός Οίκος από τη μεριά του αναφέρει ότι οι hackers κατάφεραν να έχουν πρόσβαση μόνο σε μη διαβαθμισμένες πληροφορίες, και ότι η επίθεση έχει μετριαστεί.

Μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μόνο και μόνο για να  καθησυχάσει η κοινή γνώμη. όμως σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύουμε παρακάτω, ίσως η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου να ευσταθεί.hacker

Το ανησυχητικό είναι ότι η επίθεση άρχισε μήνες πριν, όταν οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα του State με μια απλή επίθεση phishing.

Ένας κυβερνητικός υπάλληλος φέρεται να έκανε κλικ σε ένα ψεύτικο σύνδεσμο που ήρθε με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιείχε στα συνημμένα αρχεία κακόβουλο λογισμικό. Το malware επέτρεψε στους επιτιθέμενους να διεισδύσουν στο δίκτυο των χιλιάδων υπολογιστών του State Department με πολύ μεγάλη ευκολία. Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί ασφαλείας ανησυχούν περισσότερο για τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους και όχι τόσο πολύ για τα ίδια τα συστήματα.

  YouTube δεν ζητάει πλέον premium λογαριασμό για να δείτε 4k

Στο παρακάτω βίντεο, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης Obama, Ben Rhodes, αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί χωριστό δίκτυο για να διακινεί τις διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να αναφέρουμε ότι πράγματι κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες, και μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικά δίκτυα για την διακίνηση ευαίσθητων πληροφοριών.

Δείτε το βίντεο του

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  20  =  21