Το Safari της Apple κοινοποιεί fake news


Μια δυνατότητα κοινής χρήσης συνδέσμων σε εκδόσεις iOS του προγράμματος περιήγησης Apple Safari, επιτρέπει στους χρήστες iPhone, iPad και iPod Touch να αλλάζουν τους τίτλους τους όταν μοιράζονται τμήματα ιστοσελίδων.

Ένας ερευνητής έχει εκφράσει ανησυχίες ότι σε αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να γίνει κατάχρηση για την κοινή χρήση «ψεύτικων ειδήσεων» που έχουν ευρύτερο αντίκτυπο.

Κατά την περιήγηση σε ιστοσελίδες, όπως άρθρα ειδήσεων στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε iPhone ή iPad, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν και να μοιραστούν ένα μερικό απόσπασμα κειμένου από τη σελίδα και όχι ολόκληρη τη σελίδα.

Ωστόσο, το απόσπασμα κειμένου μπορεί επίσης να προέρχεται από ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου που ο χρήστης μπορεί να το ελέγξει και να το επεξεργαστεί.

Με άλλα λόγια, οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν ένα αυθαίρετο κείμενο στο πεδίο της γραμμής αναζήτησης των ιστότοπων ειδήσεων και στη συνέχεια, να το “μοιραστούν” μέσω του iMessage.

Η προεπισκόπηση συνδέσμου που δημιουργείται από το iMessage, θα εμφανίσει τα fake news σαν κείμενο που προέρχεται από την πργαματική σελίδα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news