Όχι, Ο Safari δεν υιοθετεί το Chromium


Η Apple δεν έχει καμία πρόθεση να μεταφέρει το Safari στο Chromium. Ότι ακούγεται στο διαδίκτυο είναι μόνο ψεύτικες ειδήσεις.

Και ξαφνικά ακούστηκε η είδηση ότι μετά τη Microsoft και η Apple σχεδιάζει να μεταναστεύσει τον δικό της browser, τον Safari, στο Chromium engine.

Πρόκειται για μία ψεύτικη φήμη που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, λέγοντας ότι η Apple είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το WebKit και να υιοθετήσει τον ίδιο κινητήρα που έχει το Google Chrome και που υιοθέτησε και το πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft.

Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν αρχικά από το ρωσικό site iPhones.ru και άρχισαν σιγά σιγά να αναμεταδίδονται σε αρκετές ιστοσελίδες που κυκλοφορούν στην αγγλική γλώσσα.

Όχι, αν και θα μπορούσε η Apple να μεταβεί στο Chromium και να ακολουθήσει τα βήματα της Microsoft, η ιστορία είναι εντελώς ψευδής και δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να δούμε τον Safari που βασίζεται στο Cupertino να επενδύσει στο Chromium.

Το στιγμιότυπο οθόνης που ισχυρίζεται ότι δείχνει το Safari με βάση το Chromium είναι επίσης απολύτως ψεύτικο. Ο προγραμματιστής της Apple, Ricky Mondello, επιβεβαίωσε επίσης στο Twitter ότι ήταν μια ψευδή αναφορά.

Φυσικά, η Apple δεν έχει σχολιάσει το αρχικό άρθρο, αλλά αυτή τη φορά, είναι αρκετά σαφές ότι δεν χρειάζεται καν.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news