Η Samsung θα κατασκευάσει τα επερχόμενα A9 Chips της Apple

Όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, η Apple αναπτύσσει τα νέα μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τέλος του έτους. Οι φήμες ήδη δίνουν και παίρνουν, αναφέροντας ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει φέτος δύο ή τρία iPhones στη σειρά S, αλλά μάλλον είναι πολύ νωρίς να πιστεύουμε σε φήμες. Εκτός από το πόσες συσκευές θα κυκλοφορήσει η Apple, σήμερα είδαμε δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τον κατασκευαστή που θα αναλάβει το chip Α9, που θα τροφοδοτήσει τα επικείμενα μοντέλα iPhone (και πιθανώς τα νέα iPads). Οι φήμες ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες TSMC, Samsung και Globalfoundries ανταγωνίζονται για το ποιά θα αναλάβει την του νέου chip.

Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση από το Bloomberg, φαίνεται ότι η Samsung έχει καταφέρει να κλείσει συμφωνία με την Apple για τα επερχόμενα chips.Apple A9p

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα ισχυρίζονται ότι η Samsung έχει κερδίσει τις παραγγελίες για τα Α9 chips που θα τρέχουν στο επόμενο iPhone της Αpple (είτε πρόκειται για το iPhone 6s ή 7), και ορισμένες από τις παραγγελίες πρόκειται να κατασκευαστούν από την GlobalFoundaries, η οποία είναι εταίρος της Samsung.

Η δημοσίευση του , αναφέρει επίσης την υπόθεση ότι η Samsung έχει ήδη κατασκευάσει τους επεξεργαστές octa 7420 SoC, χρησιμοποιώντας 14nm process, και έτσι δεν θα υπήρχε πρόβλημα κατασκευής του Α9 chip με την ίδια τεχνική. Αυτό θα φέρει στην αγορά ένα πολύ πιο αποτελεσματικό chip, καθώς τα σημερινά Α8 τρέχουν με 20nm process.

Η Samsung θα κατασκευάζει τα chip της επόμενης γενιάς της Αpple στο εργοστάσιο Giheung στη Νότια Κορέα, αλλά δεν γνωρίζουμε το πότε αρχίζει η μαζική παρ.

Ωστόσο, μάλλον θα έχουμε σύντομα περισσότερα νέα καθώς η Αpple συνηθίζει να ανακοινώνει τα νέα μοντέλα iPhone κάποια στιγμή γύρω στο Σεπτέμβριο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).