Η Samsung αποκαλύπτει την πρώτη 4K οθόνη OLED των 15,6 ιντσών για laptop

Η Samsung αποκάλυψε στην έκθεση CES 2019 την πρώτη οθόνη OLED 4Κ μεγέθους 15,6 ιντσών, ιδανική για laptop και θεωρείται το πιθανότερο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες ΗΡ και Dell.

Αναμένουμε να δούμε επιτέλους τον πρώτο φορητό υπολογιστή με οθόνη OLED καθώς στην CES 2019 η εταιρεία Samsung παρουσίασε μία OLED 4Κ οθόνη με διαγώνιο 15,6 ίντσες. Οι οθόνες θα προσφέρουν μία HDR (High Dynamic Range), εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων και υψηλή εξωτερική ορατότητα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ της Samsung Display κον Yoon Jae-nam.

Με την τεχνολογία OLED κάθε pixel έχει το δικό του “φως”, και έτσι έχετε ένα αληθινό μαύρο όταν είναι απενεργοποιημένα. Η Samsung επισημαίνει ότι τα πάνελ της ικανοποιούν την προδιαγραφή DisplayHDR True Black της VESA. Αναφέρει επίσης ότι τα πάνελ OLED τείνουν να έχουν καλύτερη ακρίβεια χρώματος από την οθόνη LCD, και μπορούν εύκολα να χειριστούν το HDR. Τα επίπεδα φωτεινότητας κορυφώνονται στα 600 nits, αρκετά για να καλύψουν την απαιτητική πιστοποίηση DisplayHDR 600 και η οθόνη καλύπτει το 100% της εμβέλειας DCI-P3 με 34 εκατομμύρια χρώματα. Είναι επίσης λεπτότερο, ελαφρύτερο και χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με μια οθόνη LCD.

  Εξαγορά της Skybox Imaging από τη Google

Οι οθόνες OLEDs δεν είναι το τέλειο προϊόν καθώς έχουν και αυτές τα προβλήματά τους. Η Samsung θα ξεκινήσει την κατασκευή των οθονών στα μέσα Φεβρουαρίου του 2019, αλλά δεν έχει αναφέρει ποιοι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών θα τις χρησιμοποιούν. Εντούτοις, οι οθόνες 4K OLED πιθανά θα φορεθούν στα μηχανήματα της Dell XPS 15, Alienware m15 και G 15 που θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο καθώς και στο μηχάνημα της HP Spectre x360 OLED 2-in-1 που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

3  +  7  =  

Previous Story

uBlock Origin τέρμα ο δημοφιλής ad blocker στον Chrome;

Next Story

Clonezilla Live 2.6.1-2 μόλις κυκλοφόρησε