Η Samsung επιβεβαιώνει ότι hacker έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα του Galaxy

έκλεψαν εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας καθώς και τον πηγαίο κώδικα των συσκευών , σύμφωνα με σημερινή επιβεβαίωση της εταιρείας.

SamSung,Lapsus$,Galaxy,hack

Η είδηση ​​της πιθανής παραβίασης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αρχές αυτού του μήνα, με μια ομάδα hacking που ονομάζεται να αναλαμβάνει την ευθύνη. Η ομάδα, η οποία πρόσφατα παραβίασε και τη Nvidia, μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης που υποτίθεται ότι έδειχναν περίπου 200 GB κλεμμένων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του πηγαίου κώδικα που χρησιμοποιείται από τη Samsung για λειτουργίες ς και βιομετρικού ξεκλειδώματος στο υλικό Galaxy.

Σε σημερινή δήλωσή της, η Samsung δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την ταυτότητα των hacker, ούτε αν έχουν κλέψει ή όχι δεδομένα σχετικά με την κρυπτογράφηση και τα βιομετρικά στοιχεία. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι δεν ελήφθησαν προσωπικά δεδομένα, που να ανήκουν είτε σε υπαλλήλους είτε σε πελάτες.

Διαβάζουμε στις δηλώσεις της εταιρείας στο Bloomberg News και στο SamMobile:

“Υπήρξε παραβίαση ασφαλείας σε σχέση με ορισμένα εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας. Σύμφωνα με την αρχική μας ανάλυση, η παραβίαση περιλαμβάνει κάποιον πηγαίο κώδικα που σχετίζεται με τη λειτουργία των συσκευών Galaxy, αλλά δεν περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία των καταναλωτών ή των εργαζομένων μας. Επί του παρόντος, δεν αναμένουμε καμία επίδραση στην επιχείρηση ή στους πελάτες μας. Έχουμε εφαρμόσει μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων περιστατικών και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας χωρίς διακοπή”.

Στην περίπτωση της πρόσφατης εισβολής της Nvidia, η ομάδα hacker Lapsus$ προσπάθησε να εκβιάσει την εταιρεία, απειλώντας να διαρρεύσει δεδομένα στο διαδίκτυο, εκτός εάν η Nvidia αφαιρέσει τους περιοριστές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων από ορισμένες GPU και έκανε τα προγράμματα οδήγησης για αυτές τις κάρτες γραφικών ανοιχτού κώδικα.

  Πανεπιστήμιο θύμα ransomware δίνει €200k και παίρνει €500.000

Δεν είναι σαφές εάν η Lapsus$ έχει απειλήσει και τη Samsung στην προσπάθειά της να εκβιάσει για συγκεκριμένες παραχωρήσεις.

SamSung,Lapsus$,Galaxy,hack

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  37  =  42