Η Samsung επιβεβαίωσε την κατασκευή επεξεργαστών για mining


Εκπλήξεις από την Samsung: Καθώς το ενδιαφέρον για τα κρυπτό-νομίσματα αυξάνεται μαζί με την ευκαιρία για γρήγορη αύξηση κέρδους, ορισμένες εταιρείες σκέφτονται πολύ σοβαρά να αρχίζουν να υποστηρίζουν το mining. Οι κάρτες γραφικών για παράδειγμα, έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση, που η Nvidia αύξησε την παραγωγή καρτών για mining που πολύ συχνά ήταν sold out.

Φαίνεται λοιπόν ότι και η Samsung προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι με την δημιουργία πολύ ισχυρών επεξεργαστών.Samsung

Μιλώντας στην TechCrunch, ένας εκπρόσωπος της Samsung επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει ASIC chips που είναι κατάλληλα για mining.

“Η Samsung ασχολείται επί του παρόντος με την κατασκευή chips κρυπτό-νομισμάτων,” δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. “Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περαιτέρω λεπτομέρειες”.

Κορεάτικα τοπικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Samsung ολοκλήρωσε το σχέδιο της για την κατασκευή του ASIC chip το 2017 και άρχισε με την μαζική παραγωγή τον Ιανουάριο του 2018.

Επίσης, η Samsung φέρεται να έχει εξασφαλίσει μια σύμβαση με μια ανώνυμη Κινέζικη εταιρεία που ασχολείται με το Bitcoin mining, ενδεχομένως για την προμήθεια κατάλληλων chips.

Η Κορεάτικη εταιρεία φέρεται να πραγματοποιεί ήδη την μαζική παραγωγή chips 10-nanometer 16 Gb GDDR6 DRAM που μπορούν να κάνουν το mining των κρυπτονομισμάτων πολύ πιο αποτελεσματικό μέσω της κάρτας γραφικών.

Παρόλα αυτά μια πιθανή στροφή σε chips που θα είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για να πραγματοποιούν mining θα μπορούσε να είναι μια νέα πηγή εσόδων για την εταιρεία, εφόσον το ενδιαφέρον είναι και συνεχίζει να παραμένει ισχυρό.

Η εταιρεία από τη Νότια Κορέα ανακοίνωσε επίσης την παραγωγή του octa-core επεξεργαστή Eyxnos 9810, ένα chip με χαρακτηριστικά AI και τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στα 2.9GHz.

WPA3: Πότε θα το δούμε στο Wi-Fi που χρησιμοποιούμε;

Call of Duty: WW2 πως σκοτώθηκε στην πραγματικότητα ένας αθώος

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news