Το FBI ξεκλείδωσε το iPhone του San Bernardino


Μετά από εβδομάδες, φαίνεται ότι διαμάχη μεταξύ FBI και Apple τελειώνει σήμερα, τουλάχιστον στο ομοσπονδιακό δικαστήριο που ξεκίνησαν όλα.hack fbi

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε επισήμως ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone 5C που χρησιμοποιήθηκε από τον τρομοκράτη του San Bernardino, Syed Rizwan Farook.

“Το FBI έχει πλέον ανακτήσει με επιτυχία τα δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα στο iPhone των τρομοκρατών του San Bernardino και ως εκ τούτου δεν απαιτεί πλέον τη βοήθεια της Apple που απαιτούνταν από την παρούσα δικαστική απόφαση”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Melanie Newman.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης, (όπως αναμενόταν) ότι αυτή η μέθοδος που κατάφεραν οι ομοσπονδιακοί να ξεκλειδώσουν τη συσκευή λειτουργεί μόνο σε αυτό το συγκεκριμένο τηλέφωνο, το οποίο είναι ένα iPhone 5C που έτρεχε μια έκδοση του iOS 9.

Φυσικά η δήλωση αυτή είναι πολύ βολική για τους Ομοσπονδιακούς, που δεν θέλουν να αναφέρουν στην Apple το κενό ασφαλείας…

Διαβάστε: Θα αποκαλύψει το FBΙ το κενό ασφαλείας στην Apple;

Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι το σπάσιμο σε ένα μόνο τηλέφωνο είναι αδύνατο, και ότι αφού βρέθηκε η ευπάθεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εύκολα για πρόσβαση σε κάθε συσκευή.

Διαβάστε την απόφαση – ανακοίνωση

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news