Δωρεάν εισιτήρια για όλους: hacked το metro του San Francisco

Τα συστήματα του Municipal Railway () του παραβιάστηκαν την Παρασκευή το απόγευμα και άρχισαν να μοιράζουν δωρεάν βόλτες σε όλους τους επιβάτες, με τις πύλες να παραμένουν ανοιχτές μέχρι αργά το Σάββατο.

Παρά το ότι ο hacker που κατάφερε να παραβιάσει την εταιρεία δεν αποκάλυψε το όνομά του, άφησε ένα μήνυμα που ζητούσε λύτρα από τις αρχές του San για να αποκαταστήσει την υπηρεσία, αποκρυπτογραφώντας τα συστήματά της.muni

Οι οθόνες των σταθμών του MUNI εμφάνιζαν το μήνυμα:

“You Hacked, ALL Data Encrypted. For Key(cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter,” ενώ μηχανήματα εκτύπωναν εισιτήρια με σύντομα μηνύματα, όπως “Out of ” και “Metro Free.”San Francisco

Μετά από επικοινωνία με τον hacker, οι αρχές του San Francisco επιβεβαίωσαν ότι ο hacker αποζητούσε μια συμφωνία με την MUNI, για να αποκαταστήσει τις του μετρό.

Η MUNI ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι οι υπηρεσίες μεταφορών δεν επηρεάζονται με οποιοδήποτε τρόπο και ότι οι πύλες ήταν σκόπιμα ανοιχτές “για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του πελάτη.”

  Chrome Cookies View : Προβολή όλων των Cookies του Chrome

“Επειδή η έρευνα είναι ακόμα εν εξελίξει δεν θα δοθούν συμπληρωματικές διευκρινίσεις στο σημείο αυτό,” ανέφερε ο εκπρόσωπος της MUNI Paul Rose.

Η συνομιλίες μεταξύ της υπηρεσίας και του hacker συνεχίστηκε και σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εισβολέας που αυτοαποκαλείται “ Saolis” απαίτησε 100 Bitcoins (ή 73.000 δολάρια) για να αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό.

Αυτή τη στιγμή, δεν λειτουργούν όλα τα αυτόματα συστήματα εισιτηρίων του σταθμού καθώς οι τεχνικοί της δημοτικής υπηρεσίας σιδηροδρόμων της πόλης (MUNI) εξακολουθούν να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επίθεση και να αφαιρέσουν το κακόβουλο λογισμικό.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).