Τι σημαίνει η ημερομηνία γέννησης του Satoshi Nakamoto


Την 5η Απριλίου του 1975 φέρεται να γεννήθηκε ο Satoshi Nakamoto, ο μυστηριώδης ιδρυτής του Bitcoin, σύμφωνα με ένα online προφίλ του. Έτσι αν το πρόσωπο είναι πραγματικό, θα πρέπει να διανύει το 41ο έτος της ηλικίας του. gold Satoshi Nakamoto

Η τελευταία ιστορία με τον κ. Wright που ισχυριζόταν ότι είναι ο Nakamoto καταρρίφθηκε τόσο γρήγορα από κρυπτογράφους της διαδικτυακής κοινότητας, όσο είδε και το φως της δημοσιότητας, εκθέτοντας μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ας δούμε όμως τι κρύβει η ημερομηνία “γέννησης” του Satoshi Nakamoto που εφόσον δεν γνωρίζουμε ποιος είναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι και η ημερομηνία γέννησης του ίσως προσπαθεί να μας παραπλανήσει.

Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία αυτή φαίνεται να έχει ένα κρυμμένο νόημα, σύμφωνα με τον Dominic Frisby, ο συγγραφέας του “Bitcoin: The Future of Money” που αναφέρει στο CoinDesk:

«Για όσους μελετούν, η 5η Απριλίου ήταν μια από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία. Εκείνη την ημέρα το 1933, ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα 6102, το οποίο ανέφερε ότι είναι παράνομο για τους Αμερικανούς πολίτες να κατέχουν χρυσό.”

Ο Roosevelt στη συνέχεια κατάσχεσε τον χρυσό όλων των Αμερικάνων και τους έδωσε δολάρια σε αντάλλαγμα. Υποτίμησε όμως το δολάριο γύρω στο 40 τοις εκατό, ανεβάζοντας την τιμή του χρυσού από $20 στα $35. Αυτό το έκανε για να υποτιμήσει το χρέος των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τη Μεγάλη Ύφεση, αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Roosevelt έκλεψε το 40% των χρημάτων όλης της Αμερικής.

Ορισμένοι θεωρούν την κίνηση αυτή σαν μια από τις πιο αντισυνταγματικές πράξεις που έγιναν ποτέ. Έτσι δεν θα ήταν έκπληξη αν ο Nakamoto έκανε την σύνδεση για αναφορά στις ελευθεριακές ιδέες του bitcoin.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Το δεύτερο μέρος της ημερομηνίας γέννησης του Satoshi Nakamoto – το έτος 1975 – είναι επίσης πολύ σημαντική, δεδομένου ότι αναφέρεται στο έτος που έγινε νόμιμη και πάλι για τους Αμερικανούς πολίτες η κατοχή χρυσού.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news