SCENENOTICE εσωτερική πληροφόρηση για τις συλλήψεις

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε μια μαζική επιχείρηση των Αρχών επιβολής του νόμου εναντίον μελών της Σκηνής (The Scene), με στόχο το release group SPARKS.

Μια νέα ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί, από μέλη της σκηνής αποκαλύπτει ότι η δράση κατέβασε δεκάδες top sites σε 14 χώρες. το SCENENOTICE αναφέρει ότι αναμένονται περαιτέρω συλλήψεις αλλά και τι πρέπει να γίνει για περισσότερη .

Την περασμένη Τρίτη, άρχισαν να εμφανίζονται ανεπίσημες αναφορές για το ότι οι Αρχές πραγματοποιούσαν με στόχο ομάδες και μέλη της Σκηνής (The Scene). Πρόκειται για ένα πολύ κλειστό σύστημα που βρίσκεται στην κορυφή της πειρατικής πυραμίδας.

Διαβάστε το άρθρο του iGuRu.gr: Αποκλειστικό: The Scene – Τι είναι η Σκηνή

Τελικά μάθαμε ότι τρία βασικά μέλη διαφορετικών release group ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών (SPARKS, GECKOS, DRONES, ROVERS και SPLiNTERS) είχαν συλληφθεί.

Τις επόμενες μέρες, επικράτησε χάος στη σκηνή. Το US DOJ αποκάλυψε ότι ήταν μια επιχείρηση σε εξέλιξη σε τρεις ηπείρους, με Αρχές επιβολής του νόμου από 18 χώρες. Πραγματοποιήθηκαν επιδρομές και κατασχέσεις, και περίπου 60 διακομιστές (top sites) είχαν πέσει στα χέρια των Αρχών.

Οι δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στην Ευρώπη, ιδίως στις σκανδιναβικές χώρες, με την Eurojust και την Ευρωπόλ να συμμετέχουν ενεργά στην επιχείρηση.

Από τότε, δεν είχε κανείς επικοινωνία με τη σκηνή, αλλά σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε ένα SCENENOTICE στις pre dababase. Αυτή η ειδοποίηση, είναι ένα αρχείο κειμένου σε μορφή .NFO, που αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την οπτική γωνία της Σκηνής.

Τα SCENENOTICE είναι σχετικά σπάνια, σε σύγκριση με τον αριθμό των κυκλοφοριών περιεχομένου που εκδίδει η ίδια η σκηνή. Όταν εμφανίζονται όμως περιέχουν πληροφορίες για την ασφάλεια, αποκαλύπτοντας αν μια ομάδα δεν τηρεί τους κανονισμούς της σκηνής.

Δυνατότητα κυκλοφορίας των SCENENOTICE έχουν μόνο τα release groups, και οι sysops (όσοι δηλαδή έχουν πρόσβαση στον φάκελο pre ενός top site).

O σκοπός της ανακοίνωσης είναι να ρίξει στις συλλήψεις των SPARKS και άλλων release groups που υποστήριζαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δράση ήταν πράγματι σημαντική και θα μπορούσε να είναι ακόμα σε εξέλιξη.

“Η σκηνή έχει χτυπηθεί σκληρά σε όλο τον κόσμο. Συνολικά πάνω από 29 top sites έχουν καταστραφεί σε 14 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι η σκηνή δέχτηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στο τμήμα των ISO.”

Οι σημερινές πειρατικές πλατφόρμες επικοινωνούν μέσω Telegram ή Discord, αλλά η σκηνή (Scene) είχε πάντα μια προτίμηση στο IRC, γνωστό και ως Internet Relay Chat.

Το IRC είναι σχετικά απρόσιτο για τις νέες γενιέςς, αλλά η ασφάλεια που προσφέρει το έχει κάνει δημοφιλές στην σκηνή. Ωστόσο, σύμφωνα με το Scenenotice που δημοσιεύθηκε, αναφέρει ότι ένα συγκεκριμένο δίκτυο IRC δεν είναι ασφαλές.

“Φήμες λένε ότι υπήρξε μια σύλληψη στη Γαλλία σε ένα χρήστη που έτρεχε ένα διακομιστή IRC για το δίκτυο linknet. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί”

“Επομένως, χρησιμοποιήστε το linknet μόνο με τις κοινές πρακτικές ασφαλείας (SSL, Blowfish, για κρυπτογράφηση καναλιού”.

“Συνιστάται να διατηρείτε τα top sites του linknet και να χρησιμοποιείτε ιδιωτικά IRCD [IRC daemon] εάν είναι δυνατόν.”

Παρακάτω το Scenenotice αναφέρει συμβουλές τεχνικής φύσης, για τους sysops αλλά και για τους traders.

Πολλές από αυτές είναι προφανείς, όπως η μετακίνηση, η μετονομασία και γενικότερα η περαιτέρω απόκρυψη των top sites ειδικά αν συνεργαζόταν με κάποια από τα release groups που είχαν .
Το ίδιο ισχύει και για τους traders, ή αλλιώς μεταφορείς. Αυτές οι ομάδες ή και άτομα συμμετέχουν μετά από κάθε pre διανομή διανέμοντας την κυκλοφορία από τα sites που συνεργάζονται με ένα top site σε άλλα που δεν συνεργάζονται.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).