Σχολικές διακοπές Μείωση της χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών

Οι σχολικές διακοπές έχουν ξεκινήσει και με λιγότερες δραστηριότητες πια και με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των γονιών να συνεχίζουν είναι κατανοητό ότι τα παιδιά στρέφονται πιο εύκολα προς τα tablet και τα smartphones καθώς τους προσφέρουν ψυχαγωγία, σύνδεση με τους φίλους, πρόσβαση σε διαδικτυακά εκπαιδευτικά εργαλεία.

school holiday

Αλλά είναι όντως ωφέλιμος όλος αυτός ο επιπλέον χρόνος μπροστά στην οθόνη για την ανάπτυξή τους;

«Είναι καλό να γνωρίζουν οι γονείς ότι η αυξημένη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά σήμερα δεν ενέχει μόνο πιθανούς φυσικούς κινδύνους, αλλά θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία και ευημερία μιας ολόκληρης γενιάς» προειδοποιούν οι ειδικοί του SaferKidsOnline, μιας πρωτοβουλίας για τα παιδιά από την παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι προτείνουν οι ειδικοί του SaferKidsOnline της ESET για την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια των διακοπών, γιατί έχει σημασία και ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε το χρόνο των παιδιών σας μπροστά στην οθόνη.

Τα υπέρ και τα κατά του αυξημένου χρόνου μπροστά στην οθόνη

Συνήθως στις διακοπές τα παιδιά θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις ηλεκτρονικές τους συσκευές. Και ενώ ο χρόνος που αφιερώνουν μπροστά στην οθόνη μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες ψυχαγωγίας και μάθησης, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τους κινδύνους που προκύπτουν από την υπερβολική χρήση.

Ο αυξημένος χρόνος χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως σωματική αδράνεια, προβλήματα ύπνου, πονοκεφάλους και καταπόνηση των ματιών. Από την άλλη, βέβαια, η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά προσφέροντάς τους εκπαιδευτικό , ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και δημιουργικές διεξόδους.

Αν είστε γονιός ή κηδεμόνας, είναι πολύ σημαντικό να εξισορροπήσετε τα οφέλη και τους κινδύνους και να βάλετε τα κατάλληλα όρια για να διασφαλίσετε τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού σας.

Δημιουργείστε καλές συνήθειες και βρείτε τις σωστές ισορροπίες

Στις σχολικές διακοπές είναι εξαιρετικά σημαντικό να βάλετε όρια στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών από τα παιδιά σας. Αποφασίστε τι είναι το σωστότερο για αυτά με βάση την τους και περιορίστε την πρόσβασή τους σε αυτές τις συσκευές. Δεν είναι κρυφό το ότι ο υπερβολικός χρόνος μπροστά στην οθόνη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και ψυχική υγεία ενός παιδιού, οπότε αφιερώστε χρόνο για να καθιερώσετε κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση της τεχνολογίας:

  • Ενθαρρύνετε άλλες εξίσου ευχάριστες δραστηριότητες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών σας μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το να περνούν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, να κάνουν υπαίθριες δραστηριότητες και να διαβάζουν ενδιαφέροντα βιβλία.
  • Αξιοποιείστε τη δυνατότητα του γονικού ελέγχου για να ελέγξετε την ώρα που περνάνε τα παιδιά μπροστά στις οθόνες – οι διαθέσιμες εφαρμογές περιλαμβάνουν το OurPact (η συμφωνία μας) και το FamilyTime (ώρα για την οικογένεια).
  • Την ώρα που τα παιδιά σας είναι μπροστά στην οθόνη, προτρέψτε τα να χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές εφαρμογές όπως το Immerse AR και το Crazy Gears.

Ο καθορισμός ορίων και ο περιορισμός της πρόσβασης σε ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική και ευχάριστη περίοδο διακοπών για την οικογένειά σας. Αυτές οι μικρές συμβουλές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!

Απολαύστε τις διακοπές σας!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Σχολικές διακοπές

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).